Проведення громадського обговорення

Дата: 28.07.2020 16:55
Кількість переглядів: 864

Фото без опису28 липня 2020 року в залі засідань Яготинської міської ради відбулося громадське обговорення питання зміни назв вулиць, провулків, інших об’єктів топоніміки міста Яготин відповідно до законів України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та «Про місцеве самоврядування в Україні».

До Яготинської міської ради звернулись жителі вул. Островського із заявою залишити назву вулиці без змін. Відповідно списку Українського інституту національної пам’яті та Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» ці назви вулиць підпадають перейменуванню.

В ході проведення громадського обговорення були отримані пропозиції на перейменування, а саме: Левка  Григоровича Лук'яненка, Вернадського Володимира, Сухомлинського Василя, Амосова Миколи, Антонова Олега, Мазепи Івана, Бориспільська.

За результатами голосування прийнято рішення винести на розгляд сесії проєкт питання щодо перейменування вул. Боженка на вул. Антонова, а вул. Островського на вул. Мазепи Івана.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора