МАКСИМ СТЕПАНОВ ДАВ РОЗ’ЯСНЕННЯ ЩОДО ПОЛОЖЕНЬ ТА ПРАВИЛ ДІЇ АДАПТИВНОГО КАРАНТИНУ В КРАЇНІ

Дата: 04.08.2020 14:02
Кількість переглядів: 323


Фото без описуМіністр охорони здоров’я Максим Степанов дав детальні пояснення щодо правил дії адаптивного карантину в країні.

Він зазначив, що Центральна комісія з ТЕБ та НС поділила регіони за рівнем поширення епідемічної небезпеки COVID-19 на “зелену”, “жовту”, помаранчеву” та червону “зони”.

“Ми чесно та прозоро висвітлюємо ситуацію в тому чи іншому регіоні. Ми показуємо цифри, у зв’язку з чи потрібно вводити зелений або жовтий, або червоний рівні. В Міністерстві охорони здоров’я немає жодного натяку на політику.  Всі розрахунки здійснюються у автоматичному режимі, людський фактор тут відсутній. Єдиний пріоритет – здоров’я та безпека українців”, – зазначив очільник МОЗ.

Обмеження відповідно до зони, визначеної для кожного конкретного району чи міста, почали діяти на місцях 3 серпня. Вони будуть переглядатись щотижня у залежності від епідемічної ситуації.

“У поділі на зони поширення епідемічної небезпеки COVID-19 все чітко систематизовано, там немає людського фактора. Є цифри, які відображають реальну небезпеку в тому чи іншому регіоні”, – підкреслив Міністр Степанов.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Детально слідкувати за епідеміологічними показниками на рівні районів та міст обласного значення можна за посиланням.

Визначення регіону або міста до будь-якої із зон відбувається на основі 4 показників:

  • середньої кількості тестувань протягом останніх семи днів (не менш 24 на 100 тисяч населення);

  • коефіцієнту зайнятості ліжок (не більше 50% ліжко-місць);

  • коефіцієнту виявлення випадків (не більше 11%) та

  • показника зростання кількості випадків (не більше ніж 10%).

Якщо впродовж 5 днів у регіоні спостерігатиметься перевищення одного із визначених показників, приймається рішення щодо зміни рівня його епідеміологічної небезпеки.

Перехід регіону з однієї зони небезпеки в іншу можливий при погіршенні ситуації протягом 5 днів поспіль. У разі покращення показників протягом 3 днів район чи місто може повернутись у зону з меншим рівнем небезпеки.

За інформацією КОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора