Герої не вмирають…

Дата: 22.12.2017 16:13
Кількість переглядів: 1021

Фото без описуСьогодні, напередодні третьої річниці загибелі захисника України Трушина Євгена, яготинці відкрили Герою меморіальну дошку на фасаді Державного професійно-технічного навчального закладу «Яготинський центр професійно-технічної освіти».

Народився Трушин Євген у Яготині 2 липня 1982 року. З 1983 по 1992 роки проживав в Таджикистані. В 1992 році переїздить до села Ничипорівка, Яготинського району, де навчається до 9-го класу. У 2000 році закінчив Яготинське ПТУ № 11 та  отримав диплом за спеціальністю «Електромонтер з обслуговування електроустаткування; електрозварювальник ручного зварювання». У 2003 році Євгена призвали до армії.  Відслуживши півроку Євген був комісований за станом здоров’я. У лютому 2004 року одружився, а в січні 2005 з’явилася на світ донька Дар’я.

У зв’язку з сумними подіями на сході нашої країни Євген був призваний на військову службу 18 травня 2014 року, навідником-оператором мотопіхотного відділення мотопіхотного взводу мотопіхотної роти 11 окремого мотопіхотного батальйону, «Київська Русь». Під час служби отримав позивний «Говорун».

Вірний бойовій присязі Євген втратив своє життя 28 грудня 2014 року у зоні АТО, захищаючи незалежність та територіальну цілісність нашої держави.

14 січня 2015 року Євген посмертно нагороджений орденом Спілки «За вірність присязі». 14 квітня 2016 року посмертно нагороджений знаком «Батальйону Київська Русь», орденом «Лицарський хрест України».

Вшанувати пам’ять захисника України зібралося багато яготинців. Це були не лише рідні та близькі Трушина Євгена, а й депутат Київської обласної ради А.М. Шахар’янц, керуючий справами виконавчого комітету Яготинської міської ради В.А. Галицький, начальник відділу освіти Яготинської райдержадміністрації М.Т. Степанченко, побратими, волонтери, звичайні яготинці, які зібралися на заході, щоб віддати шану захиснику. Було багато учнів Яготинського ЦПТО, які розуміли, що відбувається та знали, що саме за їх майбутнє загинув «Говорун».

Церемонія відкриття меморіальної дошки розпочалася виконанням Гімну України.

«Я хочу подякувати цьому закладу за те, що він не забуває таких людей як мій тато та піклується про них. Я хочу подякувати усім працівникам, які доклали зусиль для встановлення меморіальної дошки, а також волонтерам, які пам’ятають про тих людей, які захищають Україну та наші життя на сході нашої держави», - відзначила у своєму виступі донька Євгена - Дар’я.

«Герої не вмирають! Герої завжди залишаються в нашій пам’яті, навіть тоді коли вони відходять за межі свого життя. Пам’ять про них вічна і тому підтвердження сьогоднішня подія. Він був охоронцем цілісності та незалежності нашої держави, а вийшло так, що він став ангелом-охоронцем нашого краю. І в мікрорайоні «Північний» міста Яготин одна з вулиць названа в честь Трушина Євгена. Ми всією громадою Яготинщини завдячуємо йому, тому що завдяки таким, як наш Євген, ми маємо можливість мирно та спокійно ходити вулицями нашого міста», - зауважив Володимир Анатолійович.

Керуючий справами виконкому міської ради В.А. Галицький від імені міського голови Наталії Миколаївни вручив новорічний подарунок доньці Євгена Дар’ї.

Під час пам’ятного  мітингу багато лунало виступів, слова яких пронизані печаллю та смутком у зв’язку з тяжкою втратою – загибеллю сина України.

Всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблого земляка та усіх військовослужбовців, хто віддав власне життя у боротьбі за українську державу.

На подвір’ї Яготинського центру професійно-технічної освіти право відкрити меморіальну дошку було надано дружині Наталії та доньці Дар’ї.

Обряд освячення пам’ятної дошки на честь Трушина Євгена здійснив отець Володимир, настоятель Української Православної церкви Київського патріархату. Після чого, побажав родині загиблого терпіння та закликав всіх молитися за мир, за збереження здоров’я та життів наших бійців.

Сьогодні Яготинщина, покладанням квітів до меморіальної дошки, встановленої біля входу до навчального закладу Яготинського ЦПТО, вшанувала пам’ять про Трушина Євгена, який віддав молодість, життя і здоров’я для врятування людей і рідної землі.

Слів бракувало усім, і не тому, що немає чого сказати, а тому, що кожному підступали сльози на очі. На жаль, ніякі слова вже не повернуть до життя гідних українців, наших земляків, чоловіків, синів, братів, батьків…

Вічна пам'ять! Адже людина буде жити стільки, скільки житимуть її справи та про неї пам′ятатимуть. Трушин Євген назавжди залишиться у наших серцях, бо Герої не вмирають!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора