З робочим візитом до Глобинської громади

Дата: 12.04.2019 16:40
Кількість переглядів: 578

Фото без опису11 квітня секретар міської ради Т.І. Рубанчук, депутат Яготинської міської ради VII скликання Н.М. Гусь та начальник відділу з питань юридичного забезпечення та земельних відносин апарату міської ради О.М. Кудрявський з робочим візитом завітали до м. Глобино Полтавської області.

Зокрема делегація м. Яготина взяла участь у семінарі на тему: «Досвід реалізації проектів і програм підтримки та розвитку територій населених пунктів, що приєдналися», який відбувся в рамках проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС).

Програму навчальних візитів «Маршрути успіхів» реалізує Асоціація міст України під час яких посадові особи органів місцевого самоврядування обмінюються практичним досвідом вирішення питань у різних сферах життєдіяльності міст.

Відповідно до програми навчального візиту учасники заходу дізналися про етапи створення Глобинської міської об’єднаної територіальної громади, особливості формування громади та як враховувались здобутки та проблеми кожного населеного пункту, що увійшли до складу ОТГ, при визначенні перспектив розвитку громади.

Якими були перші кроки новоутвореної Глобинської громади, як розроблялася структура виконавчого апарату, про формування та управління бюджетом, стратегічне планування розвитку громади та про управління майном комунальної власності розповів гостям Глобинський міський голова Станіслав Джусь.

В ході зустрічі учасники ставили питання щодо роботи громадського транспорту, функціонування центральної каналізації та утилізації сміття, питання житлового будівництва, перспективи зростання чисельності населення, фінансування галузі освіти, роботи міського Центру надання адміністративних послуг.

Учасники візиту мали змогу ознайомитись з роботою дошкільного закладу села Жуки, єдиної в районі опорної школи – Глобинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5, реконструйованої амбулаторії загальної практики сімейної медицини села Опришки та відвідати міський ЦНАП.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора