Пошук

Засідання позачергової тридцять першої сесії Яготинської міської ради VII скликання

Дата: 25.01.2018 15:43
Кількість переглядів: 490

25 січня у залі засідань міської ради відбулось засідання позачергової тридцять першої сесії, на якій були прийняті надзвичайно важливі для громади та забезпечення життєдіяльності міста питання.

У сесії взяли участь: головний лікар комунального закладу «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Яготинського району Київської області І.І. Сахно, керівники комунальних підприємств Яготинської міської ради та представники засобів масової інформації.

На початку засідання депутати VII скликання міської ради направили вільні залишки загального та спеціального фондів міського бюджету на збільшення видатків затверджених кошторисів бюджету міської ради.

З метою підтримки окремих категорій населення та вирішення їх життєвих проблем депутати затвердили Яготинську міську Програму соціального захисту окремих категорій населення на 2018 - 2020 роки, яка спрямована на реалізацію державної політики у галузі соціального захисту населення у м. Яготині.

«Програма визначає загальні принципи, головні напрями та основний зміст підтримки й захисту. Основними принципами соціальної програми мають стати заходи щодо забезпечення матеріальної підтримки мешканців міста, які опинились в складних життєвих умовах, дітей – інвалідів, пенсіонерів та осіб з обмеженими фізичними можливостями, учасників АТО та переселенців із зони АТО, Автономної Республіки Крим», - відзначила заступник міського голови О.І. Федина.

Надалі депутати прийняли рішення про розміщення, в межах поточного бюджетного періоду, тимчасово вільних коштів  спеціального фонду міського бюджету, одержаних по коду бюджетної класифікації «Відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва» на депозитному рахунку в установі банку, а також про проведення конкурсу з визначення установи банку для розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитних рахунках.

Традиційно депутатами було розглянуто низку земельних питань, більшість із яких стосувалася оформлення громадянами власних присадибних ділянок.

По завершенні сесії до депутатів міської ради звернулась міський голова Н.М. Дзюба, яка зауважила, що починаючи з 18 січня 2018 року в м. Яготині, коли падав сильний сніг, уся наявна техніка комунальних підприємств працювала з раннього ранку і до пізнього вечора.

Але на швидкість прибирання вплинуло і те, що висота снігового покрову була більше 50 см., а ще комунальники працювали і над розчисткою доріг обласного значення, хоча до прибирання мали б долучитися і Яготинське районне дорожнє управління, на обслуговуванні якого перебувають вулиці: Незалежності, Шевченка, Переяслівська, Пирятинська, Київська, Вокзальна, Кільцева, Мічуріна, Шкільна площа, Привокзальна, Толбухіна, Робітнича (частково), Дарницька (частково), Поштова (частково), Толстого (частково).

На превеликий жаль роботу техніці та двірникам, в певній мірі, ускладнював припаркований в неналежному місці автотранспорт, тупікові та вузькі вулиці, провулки тощо.

Ситуація, що склалась в місті призвела до того, що у понеділок 22 січня 2018 року, міський голова Н.М. Дзюба, в.о. голови Яготинської райдержадміністрації О.І. Рудніцька, голова райради В.Г. Грицай зустрілися з керівництвом Служби автомобільних доріг Київської області щодо розчистки доріг обласного значення та відновлення діяльності районного підрозділу дорожнього управління.

Наталія Миколаївна висловила подяку керівникам ПАТ "Яготинський маслозавод" Олександру Олександровичу Сіренку, ТОВ «Розподільчий центр «Плюс» Павлу Васильовичу Архипенку, ТОВ  ФІРМА «ТМА» Володимиру Миколайовичу Кухару, директору ТОВ «Спецтехніка» Валентину Андрійовичу Пісківцю, ФОП Олександру Анатолійовичу Куксі, ФОП Сергію Володимировичу Кислому та ФОП Сергію Миколайовичу Шекері, які долучилися до розчистки міста від снігу з відповідною технікою.

Міський голова подякувала і всім жителям міста Яготина, які з розумінням віднеслися до роботи працівників підприємства, а також фізичним особам-підприємцям, власникам торгових закладів міста, які організували роботи по розчищенню своїх територій.

Наостанок депутатів міської ради поінформував головний лікар комунального закладу «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Яготинського району Київської області І.І. Сахно, що у зв’язку з реформуванням в системі охорони здоров’я планується створення двох амбулаторій загальної практики сімейної медицини за адресами: вул. Незалежності, 32-А та вул. Ветеранів, 5.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора