Пошук

Україна пам'ятає, світ визнає

Дата: 24.11.2018 16:46
Кількість переглядів: 571

24 листопада, біля пам'ятного знака жертвам Голодомору 1932-1933 років яготинці в жалобі схилили голову, перед пам'яттю людей, які на родючих землях, між буянням хлібів, між квітучими садами, вмирали від голоду. 

Голодомор – це жахлива сторінка нашого народу, на якій чорними літерами записані мільйони загиблих душ. У цей скорботний день весь український народ згадує трагедію вселенського масштабу. 

На підтвердження страшних наслідків Голодомору в Україні дослідники називають різні цифри жертв: щодня вмирало приблизно 25 тисяч осіб, тобто понад 1000 щогодини або ж 17 – щохвилини. За 10 місяців Україна втратила майже четверть свого населення. 

Віддати данину пам’яті та запалити свічку за душі невинноубієнних прийшло керівництво міста та району, керівники комунальних підприємств, працівники міської ради, райдержадміністрації, райради та усі небайдужі до цієї страшної трагедії.

Хвилиною мовчання та в скорботному доземному уклоні схилили голови присутні, щоб віддати данину пам'яті загиблим, в той страшний для України час, та лягли траурні вінки і квіти до святого місця кожного українця. 

Благочинний Яготинського благочиння Української православної Церкви Київського патріархату, протоієрей Володимир біля пам'ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років відслужив панахиду. 

Мешканці Яготинщини приєднуйтесь до Загальнонаціональної акції "Запали свічку" і з настанням темряви засвітіть і поставте свічку на підвіконня у своїй домівці так, щоб її було видно зовні, щоб її бачили зорі - душі померлих. Цей вогник символізуватиме нашу скорботу і пам'ять про мільйони загублених життів наших співвітчизників. 

Хай світло від свічки у небо летить 

Хоча б одну душу зігріє в цю мить 

Щоб душа ця загублена спокій знайшла 

І у вічність до Бога вона відійшла.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора