Участь у конференції

Дата: 06.02.2019 16:47
Кількість переглядів: 442

Фото без опису5 лютого перший заступник міського голови С.О. Овчаренко взяв участь у конференції на тему: "Нові механізми сталого фінансування енергоефективності місцевих громад, активізація роботи з ОСББ щодо підготовки проектів для Фонду енергоефективності", яка відбулась у приміщенні Київської ОДА під головуванням голови облдержадміністрації Олександра Дмитровича Терещука.

У конференції взяли участь голова Держенергоефективності України С.Д.Савчук, радник голови Держенергоефективності України К.Ю. Гура, регіональний координатор ПРООН Сівія Черман, директор ВП "Київський обласний експертний центр енергоефективності" ДП "Київоблбудінвест" Л.Р. Синецька, голова громадської організації Рада голів ОСББ і ЖБК м. Українка Н.М. Шевченко, представники міських рад, райдержадміністрацій, об'єднаних територіальних громад Київської області тощо. 

В ході засідання було проведено презентації програм з енергоефективності в закладах соціальної сфери та нових можливостей у фінансуванні заходів з термомодернізації будівель для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Київської області.

Також обговорювались питання Стратегії сталого розвитку «Україна – 2020», одним із першочергових завдань якої є реалізація програми енергонезалежності, забезпечення енергетичної безпеки і перехід до енергоефективного та енергоощадного використання та споживання енергоресурсів із впровадженням інноваційних технологій.

Голова КОДА О.Д. Терещук наголосив на тому, що влада пропонує дієві механізми, покликані стимулювати населення впроваджувати заходи з підвищення енергоефективності. «Завдяки впровадженню обліку теплової енергії, програмі «теплі кредити», муніципальним програмам, роботі Фонду енергоефективності – українці можуть контролювати своє споживання теплової енергії, та суттєво зменшити комунальні рахунки», – розповів очільник області.

Загалом під час конференції було обговорено ряд питань:

1. Національна політика у сфері енергоефективності (smart-можливості, розвиток ВДЕ, "теплі кредити", Фонд енергоефективності - нові проекти для ОСББ, перспективи впровадження енергосервісних контрактів, інвестицій).

2. Інвестиційний потенціал сфери відновлювальної енергетики в Україні: муніципальні та комерційні проекти. Фінсько-український трастовий Фонд.

3. Презентація проекту ЄС/ПРООН HOUSES: "Об'єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень. Механізми технічної підтримки для реалізації енергоефективних проектів ОСББ".

4. Енергоефективність у житлових та громадських будівлях Київської області: успіхи та перспективи.

5. Потенціал енергозбереження та потреби у фінансових ресурсах для термомодернізації об'єктів бюджетної сфери та ОСББ Київської області.

6. Приклади вдалої енергомодернізації будинків ОСББ/ЖБК в Київській області.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора