Пошук

Представники Місії ОБСЄ зі спостереження за виборами Президента України 2019 року перебувають в м.Яготині

Дата: 01.03.2019 16:57
Кількість переглядів: 728

1 березня відбулась робоча зустріч міського голови Н.М.Дзюби з членами Місії ОБСЄ зі спостереження за виборами Президента України 2019 року пані Танею Карпяк та Метцом Екхольмом, які перебуватимуть в Україні протягом всього часу виборчої кампанії.

Відтак, під час зустрічі йшлося про перебіг виборчої кампанії на теренах Яготинщини, дотримання в ході виборчих перегонів об’єктивності, неупередженості та збалансованості.

«Ми – довгострокові спостерігачі і будемо слідкувати за перебігом підготовки до проведення виборів, відстежувати, чи не відбувається порушень законодавства, що пов’язане з виборами», - зауважив Метц Екхольм.

Наталія Миколаївна також ознайомила членів Місії ОБСЄ із роботою міської ради у передвиборчому процесі, адже будуть створені всі умови для демократичного волевиявлення людей. Зокрема, надаватиметься організаційна підтримка під час виборчого процесу. Серед іншого – це укомплектування виборчих дільниць усім необхідним задля якісної роботи. Правоохоронними органами, в свою чергу, буде забезпечений громадський порядок та безпека до та під час проведення виборів.

Сторони домовились про подальшу плідну співпрацю та координацію взаємних дій.

Варто зазначити, що в м.Яготині наразі перебуває двоє спостерігачів ОБСЄ, загалом Місія ОБСЄ в України нараховує 90 осіб, вони розподілені по всіх виборчих округах нашої держави і на основі спостережень міжнародної Місії буде сформована оцінка президентських виборів 2019 стосовно їх відповідності стандартам демократичних країн.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора