Засідання позачергової сорок дев'ятої сесії Яготинської міської ради

Дата: 07.05.2019 16:58
Кількість переглядів: 813

Фото без опису7 травня у сесійній залі міської ради відбулось засідання позачергової сорок дев’ятої сесії Яготинської міської ради під головуванням міського голови Н.М. Дзюби.

У сесії взяли участь: депутат Київської обласної ради А.М.Шахар’янц, керівний склад Яготинської міської ради, керівники комунальних підприємств міської ради, представники ТОВ «Укрстач» В.Г. Салига, В.А. Пісківець, Я.В. Пилипчук, голова громадської організації «Ветеранів і інвалідів Чорнобиля у Яготинському районі» М.М. Юрченко, голова Яготинської міської організації ветеранів війни та праці О.К. Колесник, голови первинних ветеранських організацій, жителі міста та представники засобів масової інформації.

Під час засідання було вирішено звернутися до Київської обласної ради та Київської обласної державної адміністрації з питання необхідності співфінансування капітального ремонту вулиць Полтавська, Інтернаціоналістів, Футбольна, пров. Футбольний, що знаходяться в межах населеного пункту – міста Яготин.

Надалі було внесено зміни до рішення Яготинської міської ради від 20.12.2018 № 1761-44-VII «Про міський бюджет м. Яготина на 2019 рік», в частині збільшення видатків міського бюджету на 600 000 грн.:

- 50 250 грн. – субвенція районному бюджету на придбання 15 велосипедів соціальним робітникам Територіального центру соціального обслуговування непрацездатних громадян;

- 21 000 грн. комунальному підприємству міської ради «Яготинська ЖЕК» на проведення капітального ремонту двигуна автомобіля «Газель»;

- 528 750 грн. на проведення капітального ремонту дорожнього покриття по вулиці Заводській.

«Шановні депутати. Проведення капітального ремонту дорожнього покриття по вулиці Заводській становить 1 500 000 гривень. Під час засідання позачергової 48 сесії Вами було виділено 685 079 грн., на 49 сесії виділяємо – 528 750 грн. Залишається сума 286 171 грн.» - зауважила начальник відділу фінансово-господарського забезпечення апарату міської ради В.М. Пантелусь.

В зв'язку завершенням капітального ремонту пішохідного мосту через залізничні колії в місті Яготин та реєстрацією Державною архітектурно-будівельною інспекцією України декларацій про готовність об’єкта до експлуатації депутати відновили рух пішохідним мостом, який сполучає вулиці Вокзальна та Привокзальна та припинили перевезення учнів Яготинського НВК «Яготинська СЗОШ – ЗОШ І-ІІІ ст. № 2» до навчального закладу та у зворотному напрямку.

Розглянувши Акт приймання-передачі від 02.05.2019 депутати передали безоплатно в спільну власність територіальних громад сіл та міста Яготинського району приміщення котельні з обладнанням, що знаходиться за адресою : вул. Черняховського, 1-а, м. Яготин.

Не оминули увагою і клопотання комунального підприємства «Яготинське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства»  про передачу на баланс підприємства будівлю бойлерної за адресою: вул. Незалежності, 130-а, м. Яготин для забезпечення надійного та безперебійного водопостачання житлового будинку.

Під час засідання було затверджено Програму розвитку земельних відносин на території Яготинської міської ради на 2019-2020 роки з метою створення належних умов для раціонального використання земель комунальної власності територіальної громади міста Яготин, гарантування прав власності на землю, забезпечення земельно-кадастровою інформацією органів  місцевого самоврядування та усіх землекористувачів, збільшення надходження коштів до бюджету від сплати земельного податку та орендної плати за землю.

Традиційно було розглянуто ряд земельних питань, серед яких низка питань стосувалася відновлення промислового виробництва на базі потужностей колишнього Яготинського цукрового заводу, про що буде найближчого часу детально проінформовано в засобах масової інформації та на офіційному сайті Яготинської міської ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора