Шановні яготинці!

Дата: 16.09.2020 15:37
Кількість переглядів: 610

Фото без описуІз настанням осіннього періоду громадяни починають господарювати на городах, подвір’ях та прилеглих територіях. І на жаль, часто таке прибирання завершується спалюванням сміття.

Кожної осені міста України втопають у диму від спалювання сухої трави, опалого листя, побутових відходів, і в результаті добрі наміри при наведенні чистоти та порядку в приватних садибах можуть мати згубні наслідки для довкілля і здоров’я людей.

Хоча в законодавстві України чітко сказано, що за спалювання відходів, в тому числі побутового сміття, передбачена відповідальність за Статтею 82 Кодексу України про адміністративні правопорушення, згідно якої: "Порушення правил складування, зберігання, розміщення, транспортування, утилізації, ліквідації та використання відходів тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуванних мінімумів" доходів громадян і на посадових осіб, громадян-осіб підприємницької діяльності - від 50 до 100 неоподатковуванних мінінмумів доходів громадян".

Крім того, спалювання рослинності не тільки завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей, а й може перерости у неконтрольоване горіння, загрожувати знищенню будівель та споруд житлового сектору, об’єктів господарювання та інше. На відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4-х км за годину, а у вітряну – до 30 км; висота полум’я досягає 2-х метрів.

У зв’язку з вище зазначеним, Яготинська міська рада звертається до Вас з проханням дотримуватись правил благоустрою та пожежної безпеки в умовах природного довкілля, не спалювати суху траву та залишки рослинності, не провокувати таким чином виникнення пожеж, котрі можуть завдати чимало шкоди людям та довкіллю. 

Фото без описуТож закликаємо усіх жителів міста берегти своє здоров’я, дбати про чистоту довкілля, бути відповідальними, свідомими та не допускати випадків спалювання бур’янів і побутових відходів!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора