Пошук

Заходи з нагоди 77-ї річниці визволення міста Яготина

Дата: 21.09.2020 11:11
Кількість переглядів: 812

З нагоди 77-ї річниці визволення міста Яготина від нацистських загарбників голова Яготинської міської ради Наталія Дзюба, голови Яготинської районної державної адміністрації Олександр Кудрявський, Яготинської районної ради Петро Гайдай, депутатський корпус, члени виконавчого комітету та керівники комунальних підприємств, установ і організацій міста вшанували пам'ять тих, хто героїчно боронив нашу рідну землю в роки Другої світової війни.

З метою увічнення безсмертного подвигу, вшанування пам'яті полеглих у боротьбі за свободу і незалежність Батьківщини відбулося покладання квітів на Алеї Слави до Братської могили та Вічного вогню.

Кожного року ми відзначаємо велику для нас, яготинців, історичну подію  день, коли наше місто було визволено від нацистських загарбників і для багатьох захисників яготинська земля стала останнім місцем вічного спокою. Багато яготинців не повернулися на рідну землю, бо саме вони під час воєнного лихоліття боролися за визволення нашої землі від загарбників. Плата за волю і свободу жити у своїй країні виявилася величезною: полеглі на полях боїв, загиблі в окупації, концтаборах та на каторжних роботах, поранені та ненароджені і перетворені на руїни міста і села.

У цей День ми схиляємося та вшановуємо хвилиною мовчання усіх тих, хто загинув на фронтах Другої світової війни, закатованих жертв тоталітарних режимів, тих, хто жертвував життям для визволення України від окупантів.

Ми всі у неоплатному боргу перед пам’яттю загиблих на фронтах. Честь та слава доблесним захисникам Вітчизни! Світла їм пам'ять! 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора