Вшанування героїчного подвигу Українського народу у Другій світовій війні

Дата: 28.10.2020 11:11
Кількість переглядів: 1010

Фото без описуЗ нагоди 76-ї річниці визволення України від нацистських загарбників на Меморіальному комплексі «Алея Слави» відбулося покладання квітів до Братської могили.

У заходах взяли участь виконувач обов'язків міського голови Сергій Овчаренко, виконувач обов'язків голови РДА Олександр Васільєв, працівники апарату міської та районної ради, військового комісаріату, які хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих героїв, що в ті полум’яні роки звільнили від окупантів рідну землю.

«76 років тому міста та села України були остаточно звільнені від нацистських загарбників. І сьогодні ми вшановуємо пам'ять, тих, завдяки кому це стало можливим. Низько вклоняємося зі словами глибокої вдячності всім ветеранам та учасникам Другої світової війни. Уславлюємо тих, хто в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога та складаємо глибоку шану солдатським вдовам, дітям війни, які допомагали піднімати Україну з руїн, згадуємо всіх, чиє життя забрала війна. Ми шануємо і пам’ятаємо всіх, хто захищав нашу землю від загарбників та завжди будемо пишатися подвигом борців за свободу Батьківщини. І скільки б не минуло часу, завжди пам’ятаємо, якою жахливою є війна і якою ціною дається перемога», - зауважив Сергій Овчаренко.

Друга світова війна принесла з собою таку безліч трагедій, віроломства і зруйнованих доль, що до цих пір все людство із сумом і гіркотою згадує про ті далекі події, які торкнулися практично всіх. Зі сторінок історії ми завжди будемо пам'ятати про цю згубну війну, про її причини, її наслідки та нажаль час швидкоплинний і сьогодні нас залишають справжні свідки тих давніх подій, які назавжди змінили світ.

Ця сторінка історії України ніколи не зітреться з пам’яті українського народу. Переможна битва за Україну, яка тривала довгих 22 місяці, стала вирішальною у розгромі військ ворога. За різними оцінками, від 8 до 9 мільйонів наших земляків полягли на полях боїв, загинули в окупації, у концтаборах, гетто, в’язницях та на каторжних роботах на чужині. Десятки тисяч українських міст і сіл було перетворено на руїни, чверть мешканців залишилися без даху над головою.

Подвиг воїнів-визволителів нашого краю від ненависного ворога у Другій світовій війні – це приклад мужності і героїзму, яскравий взірець для наслідування представників прийдешніх поколінь.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора