За відсутність маски у громадському місці штрафуватимуть

Дата: 10.11.2020 14:07
Кількість переглядів: 606

Фото без описуВідповідний закон за основу і в цілому проголосувала Верховна Рада 6 листопада.

Нардепи схвалили законопроєкт №3891 про обов'язкове носіння масок чи респіраторів в громадських місцях і транспорті. Тепер відсутність маски чи респіратора тягне за собою накладення штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – від 170 до 255 гривень. 

Стягуватимуть з громадян штрафи за відсутність маски під час карантину у громадських місцях та транспорті. Нагадаємо, що трохи раніше глава МОЗ Максим Степанов, і головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповідали, що правоохоронці будуть складати протоколи і штрафувати порушників відразу на місці.

Важливо пам’ятати, що захисна маска має щільно закривати ніс і рот, а не висіти на підборідді. Оштрафувати можуть не тільки за відсутність маски, а й за її неправильне носіння.

Окрім цього, попередньо Рада підтримала законопроєкт №3890, який має запровадити штрафи для власників бізнесу, установ та організацій за те, що їхні відвідувачі не носять захисні маски.

Згідно з цим законопроєктом, штрафувати будуть за пропуск людей в громадські будинки, споруди, громадський транспорт під час карантину без вдягнутих респіраторів, захисних масок, що закривають ніс та рот. Розмір штрафу від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів громадян — тобто від 3 400 до 5 100 грн.

Фото без опису

За інформацією Київської обасної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора