Україна переходить на другий етап реагування на коронавірус

Дата: 10.11.2020 14:24
Кількість переглядів: 336

Фото без описуХворих на COVID-19 в Україні стає все більше. У зв’язку з цим МОЗ планує збільшити кількість ліжок для таких пацієнтів до 80 тис., а лікарням заборонили здійснювати планові операції і госпіталізації.

«Україна переходить на другий етап реагування на поширення коронавірусної хвороби. Ми продовжуємо збільшувати кількість ліжок в наших закладах охорони здоров’я, які будуть госпіталізувати хворих з COVID-19. З понеділка всі планові операції, планові госпіталізації заборонені в наших лікарнях. Лікарні приймають виключно ургентних хворих і хворих з ковідом. Ситуація вкрай напружена», - зазначив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

За його словами, наразі головне завдання для МОЗ – збільшити кількість ліжок для хворих із коронавірусною хворобою до 80 тис. Із них 60 тис. будуть забезпечені киснем протягом місяця.

На третьому етапі планують розгортати тимчасові польові шпиталі в пристосованих приміщеннях.

Щоб в Україні не наступив третій етап, Віктор Ляшко закликав усіх громадян дотримуватись епідемічних правил: носити маски, тримати дистанцію, мити руки.

На території регіону, де встановлено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки, додатково до протиепідемічних обмежень, передбачених для «зеленого» та «жовтого» рівня епідемічної небезпеки, забороняється проведення закладами охорони здоров’я планових заходів із госпіталізації, окрім:

• надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів;

• надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим;

• надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними захворюваннями;

• надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах;

• надання планової медичної допомоги закладами охорони здоров’я національного рівня, що надають високоспеціалізовану допомогу, за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

• проведення інших невідкладних і термінових заходів із госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я людей.

За інформацією Київської обласної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора