Вшанування пам'яті жертв Голодомору

Дата: 28.11.2020 17:02
Кількість переглядів: 646

Фото без опису28 листопада, біля пам'ятного знака жертвам Голодомору 1932-1933 років Яготинський міський голова Наталія Дзюба, голова Яготинської районної державної адміністрації Олександр Кудрявський поклали квіти, схилили голови та запалили свічки перед пам'яттю людей, які на родючих землях вмирали від голоду.

Остання субота листопада – День пам’яті жертв голодомору та політичних репресій, день глибокої скорботи за мільйонами обірваних життів українців. Голодомор, який прокотився трьома потужними хвилями Україною, вписаний трагічною сторінкою в нашу історію.

Правда про ці страшні події, про небачений масштаб злочину проти українського народу довгий час старанно приховувалася. Сьогодні вже відверто можна заявити про голодомор, як ретельно спланований та свідомий акт геноциду проти української нації. Він був найжахливішим серед численних злочинів сталінського режиму  – голодна смерть забирала цілі села, родини – вимирав українській рід. Кількість загиблих в роки Голодомору рівна кількості населення деяких європейських країн.

Вже минуло більше 87 років з того часу, як голодна смерть у мирний період обірвала мільйони людських доль. Сьогодні голодомор — не історична давнина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам’ять його очевидців і сучасне покоління. 

Проте український народ не змогли знищити ні репресії, ні концтабори, ні катівні, ні геноциди. Ми вистояли, зберегли себе як націю, зберегли свою історію та ідентичність, здобули державну незалежність та продовжуємо захищати її по сьогоднішній день.

В глибокій скорботі схилімо голови перед світлою пам’яттю тих, хто потрапив у жорна тоталітарного режиму, кого забрала голодна смерть. Хай пам’ять про всіх жертв геноциду живе в наших серцях та гуртує нас у спільній боротьбі за єдність і неподільність нашої держави, свободу і незалежність українського народу.

Вічна пам’ять жертвам Голодомору та політичних репресій!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора