Заходи з нагоди вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2020 15:01
Кількість переглядів: 771

Фото без опису14 грудня, на Алеї Слави міста Яготина відбулося покладання квітів з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС до стели «Дзвони Чорнобиля».

У заході взяли участь заступник міського голови Сергій Овчаренко, голова Яготинської районної державної адміністрації Олександр Кудрявський, голова громадської організації «Ветеранів і інвалідів Чорнобиля у Яготинському районі» Микола Юрченко та жителі міста, які прийшли віддати свою шану ліквідаторам. 

26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна катастрофа в історії людства - вибух на Чорнобильській атомній електростанції. Це змінило життя цілого покоління, зробило місто Прип'ять і 30 км поліських лісів навколо радіоактивними на тисячі років. У ліквідації страшної катастрофи брали участь більше 650 000 людей, які незважаючи на всі труднощі і проблеми зробили вагомий внесок у подоланні наслідків Чорнобильської катастрофи.

Лише завдяки самопожертві ліквідаторів наслідків катастрофи, багато з яких заплатили за це власним життями і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення.

«Прикладом мужності та героїзму були дії ліквідаторів, які працювали в зоні радіаційного забруднення. Ми пам’ятаємо Героїв, які віддали життя у боротьбі з радіаційним лихом. Світла та вічна їм пам’ять», – зауважив Сергій Олександрович.

Аварія на Чорнобильській атомній електростанції спричинила національну трагедію, наслідки якої ми відчуваємо й досі. 

Памятаймо, що Чорнобильські дзвони лунають над нами - і того відлуння вистачить ще не на одне покоління. Будемо пильними, милосердними, вдячними!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора