Засідання позачергової другої сесії Яготинської міської ради VIII скликання

Дата: 17.12.2020 15:41
Кількість переглядів: 753

Фото без опису17 грудня відбулося засідання позачергової другої сесії Яготинської міської ради під головуванням міського голови Н. Дзюби.

У сесії взяли участь: працівники апарату Яготинської міської ради, члени виконавчого комітету VII та VIII скликань А. Помазун, М. Пуцик, депутат VII скликання С. Галас, директор стадіону «Колос» В. Сапронайтіс, представники громадських організацій та засобів масової інформації.

На початку сесії голова Яготинської територіальної виборчої комісії Віктор Бейгул повідомив, що відповідно до постанови від 06.12.2020 № 68 «Про зміни в складі депутатів Яготинської міської ради» у зв’язку з обранням на посаду, зайняття якої згідно з Конституцією України і законом не сумісне з виконанням депутатських повноважень виборча комісія приймає рішення про дострокове припинення повноважень депутата місцевої ради Федини Олени Іванівни та Галицького Володимира Анатолійовича від Київської обласної організації політичної партії «Сила і Честь». Та визнає обраними депутатами наступних за черговістю кандидатів у депутати у єдиному виборчому списку від відповідної політичної сили Миненок Олександра Івановича та Гладку Анжелу Борисівну.

Кожен з обраних, набуваючи права депутата Яготинської міської ради склав присягу додержуватися Конституції України, законів України та сумлінно виконувати свої депутатські обов’язки та отримав посвідчення.

Надалі депутати восьмого скликання перейшли до розгляду рішень та насамперед внесли зміни та доповнення до порядку денного.

Розпочали роботу депутати із затвердження рішень про внесення змін до рішення Яготинської міської ради від 19.12.2019 № 2362-57-VII «Про міський бюджет м. Яготина на 2020 рік» за рахунок перерозподілу видатків по кошторисах. Також розглянувши звернення комунального закладу Київської обласної ради «Київський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» депутати прийняли рішення внести зміни до бюджетних призначень, затверджених рішенням Яготинської міської ради від 19.12.2019 № 2362-57-VII «Про міський бюджет м. Яготина на 2020 рік» а саме: за рахунок вільних коштів по кошторису капітальних видатків на утримання спортивних споруд придбати стіл для зайняття армспортом спортсменами з ураженням опорно-рухового апарату.

В ході засідання були прийняті рішення:

  • про затвердження Програми розвитку галузі культури і туризму Яготинської міської ради на 2021рік;
  • про затвердження програми розвитку фізичної культури і спорту сектору молоді та спорту Яготинської міської ради на 2021 рік;
  • про затвердження  комплексної програми сектору молоді та спорту по підтримці та розвитку молоді Яготинської міської ради «Молодь Яготинщини» на 2021 рік;
  • про затвердження Програми утримання та розвитку стадіону «Колос» Яготинської міської ради на 2021 рік;
  • про затвердження Програми розвитку системи освіти Яготинської міської ради на 2021 рік;
  • про затвердження Програми фінансування видатків із місцевого бюджету на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян та осіб, які досягли пенсійного віку, на міських автобусних маршрутах загального користування в м. Яготині на 2021 рік;
  • про затвердження Програми «Безпечна Яготинщина» на території Бориспільського району в адміністративних межах Яготинської міської ради на 2021 рік;
  • про затвердження Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою населених пунктів на території Бориспільського району в адміністративних межах Яготинської міської ради на 2021 рік;
  • про затвердження програми розвитку вулично-дорожньої мережі, утримання автомобільних доріг та забезпечення безпеки руху на автомобільних дорогах та вулицях на території Бориспільського району в адміністративних межах Яготинської міської ради на 2021-2025 роки;
  • про затвердження Програми з відзначення державних, міських, районних, професійних свят, ювілейних, пам’ятних та знаменних дат і подій, заохочення колективів, окремих громадян та здійснення представницьких та інших заходів на 2021 рік;
  • про затвердження Програми соціального захисту окремих категорій населення на території Бориспільського району в адміністративних межах Яготинської міської ради на 2021 рік.

Надалі прийнято рішення закріпити депутатів Яготинської міської ради восьмого скликання за виборчими округами (буде розміщено додатково матеріал на офіційному веб-сайті міської ради).

В ході сесії були затверджені і рішення про внесення змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо комунальних підприємств Богданівської сільської ради «Чумгак», Кулябівської сільської ради «Кирильське», Черняхівської сільської ради «Черняхівське» та про реорганізацію КП Яготинської міської ради «Чумгак», «Черняхівське».

Також депутатами прийнято рішення внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відомості щодо зміни засновника юридичних осіб по сільських виборчих комісіях Яготинського району Київської області виключити зі складу засновників сільські ради та включити до складу засновників Яготинська міська рада.

У подальшій роботі сесії міської ради депутати внесли зміни до рішення Яготинської міської ради від 26.11.2020 № 06-01-VIII «Про постійні комісії Яготинської міської ради» до складу постійної комісії Яготинської міської ради з питань регулювання земельних відносин, містобудування та охорони довкілля – О.І. Миненок, комісії з питань приватизації, управління комунальною власністю, житлово-комунального господарства, благоустрою, підприємництва, торгівлі та транспорту – А.Б. Гладка.

Наостанок депутат Яготинської міської ради, голова РПО «ВО «Батьківщина» Віктор Грицай повідомив присутніх про створення депутатської фракції у складі В. Грицая, П. Левченка та О. Усенка, депутатів від політичної партії «ВО «Батьківщина».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора