З нагоди 100-річчя від дня народження Олександра Непорожнього

Дата: 06.01.2021 14:37
Кількість переглядів: 837

Фото без опису6 січня 2021 року встановлено та офіційно відкрито пам’ятник засновнику і творцю Яготинського музейного комплексу, Почесному громадянину міста Яготина Олександру Степановичу Непорожньому.

У заході взяли участь: заступник міського голови Сергій Овчаренко, директор КЗ КОР «Яготинський історичний музей» Іван Шулла та рідні, родичі, близькі і друзі Олександра Степановича.

Сьогодні минає 100 років від дня народження видатного земляка, в пам’яті багатьох поколінь він був і залишається взірцем наполегливої праці, краєзнавцем, літературознавцем, художником, поетом, педагогом і громадським діячем.

«Своїм існуванням завдячують Олександру Непорожньому музеї яготинщини та розвиток місцевого краєзнавства. Також він прагнув донести свої знання до людей через друковане слово, видавав підручники з української мови та літератури, був упорядником хрестоматії з української літератури ХХ ст., залишив по собі добру пам'ять в численних статтях», - зауважив Олександр Овчаренко.

Присутні хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували світлу пам’ять Олександра Степановича – нашого славного земляка, який усе своє свідоме, зріле життя робив велику справу, піднімаючи пласти історії нашого краю і відтворюючи все в музейних експозиціях.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора