Звернення депутатського корпусу щодо функціонування електричних мереж

Дата: 21.01.2021 16:52
Кількість переглядів: 971

Фото без опису21 січня у залі засідань міської ради відбулось засідання позачергової 5 сесії Яготинської міської ради під головуванням міського голови Наталії Дзюби.

Під час засідання народні обранці вирішили звернутись до Київської обласної державної адміністрації, Київської обласної ради, Бориспільської районної ради, Асоціації міст України щодо функціонування електричних мереж, оскільки останнім часом на території громади трапляються часті випадки відключення помешкань громадян, суб’єктів господарювання від електропостачання, причому це відбувається часто і на тривалий час. Це при тому, що відсутні умови (опади, сильний вітер, та інше) які давали б підстави для відключень.

ЗВЕРНЕННЯ

щодо функціонування електричних мереж

Природній монополіст у сфері електропостачання (ПрАТ «Київобленерго»), на нашу думку, не вживає належних заходів щодо реконструкції та відновлення електричних мереж.

Так, останнім часом на території громади трапляються часті випадки відключення помешкань громадян, суб’єктів господарювання від електропостачання, причому це відбувається часто і на тривалий час. Це при тому, що відсутні умови (опади, сильний вітер, та інше) які давали б підстави для відключень.

Диспетчерське управління щодо повідомлень про відсутність електрики є на думку населення складним і не досконалим. Досить часто не можливо додзвонитись до диспетчера про відсутність подачі електроенергії.

Нажаль, аварійна служба з невідомих причин оперативно не реагує на повідомлення про аварійну ситуацію, що стає підставою для багато численних скарг громадян до Яготинської міської ради.

Остання подія, яка сталася у місті, коли мешканці двох вулиць міста Яготина у двадцятиградусний мороз з двадцять третьої години аж до ранку знаходились у неопалюваних домівках. Така само ситуація склалася і по сільських населених пунктах, де молочні ферми залишаються тривалий час без електропостачання в результаті чого немає можливості нагодувати тварин, напоїти та подоїти. Це призводить до значних матеріальних збитків у господарствах.

Крім того, на місці відсутній керівник підрозділу, з яким можливо було б зв’язатись та вирішувати оперативно питання у випадку надзвичайних ситуацій, особливо в зимовий період, коли відключення електроенергії є дуже частими.

Окремо надходять нарікання від мешканців громади щодо напруги в мережах, яка не відповідає вимогам, визначених в угодах на постачання електроенергії. В окремих помешканнях громадян напруга (за їх скаргами до міської ради) становить 170 Вт, тоді як за договірними зобов’язаннями вона має становити 220 Вт. Тобто, договірні зобов’язання стороною постачальника не виконуються.

У зв’язку з викладеним, просимо, організувати та провести в Київській обласній державній адміністрації нараду за участі профільного заступника, голови Бориспільської районної ради, міських голів, представника Асоціації міст України, з порушених питань за участі керівництва ПрАТ «Київобленерго» та ДТЕК Київські регіональні електромережі з метою покращення послуг з постачання електроенергії та оперативного реагування на аварійні ситуації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора