Вітання Яготинського міського голови Наталії Дзюби з Днем Соборності України

Дата: 22.01.2021 08:27
Кількість переглядів: 446

Фото без описуДорогі яготинці!

22 січня 1919 року увійшло в життя українців як вагоме національне свято – День Соборності України. 102 роки тому було проголошено Акт злуки, що фактично об’єднував український народ – Схід та Захід, розділений історією та кордонами інших держав. А тому, цей день є символом об’єднання України, адже засвідчує нерозривний зв’язок між поколіннями борців за її волю і незалежність, демонструючи світові неподільність української землі та непохитність її нації. Беззаперечно, сила громадян України в тому, що вони з особливою шанобливістю ставляться та вміють зберігати одвічні цінності, такі як людська гідність, національна єдність, громадянська толерантність. Нині, як ніколи, ми розуміємо їх важливість, адже кожен українець – невід’ємна частина вільної, незалежної, суверенної держави. Кожен з нас несе велику відповідальність за збереження цих найбільших цінностей країни.

Як у ті непрості часи, так і тепер український народ знову відстоює ідею єдності, соборності та цілісності власної країни. Перед нашою державою постали нові виклики. На Сході України територіальну цілісність, свободу і незалежність держави відстоюють українські патріоти, нерідко – ціною власного життя. Вірю – наші мужні воїни, які захищають рідну землю, не дадуть ворогу зламати дух українського народу, ми вистоїмо перед усіма складнощами та збудуємо сильну європейську країну – гідну наших дітей.

Зустрічаймо ж День Соборності України з відкритим серцем та усвідомленням того, що тільки соборний народ є нацією, а наші патріотичні почуття та любов до рідного краю є запорукою добробуту та щасливого майбутнього нашої держави.

У цей святковий день бажаю всім вам, в першу чергу, миру й злагоди, сил і натхнення. Нехай ваші прагнення завершуються світлими справами, спрямованими на розвиток і зміцнення Батьківщини, на добробут і розквіт духовності українського народу. 

Пам’ятаймо, що свобода, єдність, рішучість роблять нас гідними нащадками наших славних волелюбних прадідів.

Яготинський міський голова                Наталія ДЗЮБА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора