Заходи з нагоди святкування Дня Соборності України

Дата: 22.01.2021 12:51
Кількість переглядів: 592

Фото без опису22 січня відбулися заходи з нагоди святкування Дня Соборності України, біля пам'ятника Тараса Шевченка, який розташований на території Яготинського НВК "Спеціалізована школа - загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 3".

У заході взяли участь міський голова Наталія Дзюба, голова Яготинської районної державної адміністрації Олександр Кудрявський, керівний склад апарату міської ради та райдержадміністрації, працівники культури та вчителі загальноосвітньої школи № 3.

Хтось сказав, і всі почули люди, З Києва аж по самі Карпати: «Україна є, була і буде! Вже її нікому не здолати!»

Українці пам’ятають, як над тисячами присутніх у Києві на Софійській площі прозвучали слова Акта: «…Віднині во єдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України – Галичина, Буковина, Закарпаття і Наддніпрянська Україна. Здійснилися віковічні мрії, для яких жили і за які вмирали найкращі сини України. Віднині є тільки одна незалежна Українська Народна Республіка. Віднині український народ увільнений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об'єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної, незалежної української держави, на добро і щастя українського народу».

Соборність передбачає не лише пам’ять про минуле, а й потребує згуртованої спільної праці та взаємодії в сучасній Україні, коли ми, з різних регіонів, спілкуємося, разом працюємо, створюємо знакове і важливе. Беззаперечно, сила громадян України в тому, що вони з особливою шанобливістю ставляться та вміють зберігати одвічні цінності, такі як людська гідність, національна єдність, громадянська толерантність. Нині, як ніколи, ми розуміємо їх важливість, адже кожен українець – невід’ємна частина вільної, незалежної, суверенної держави. Кожен з нас несе велику відповідальність за збереження цих найбільших цінностей країни.

Завершився захід покладанням квітів до пам'ятника великого Кобзаря, творчість якого пронизана самовідданою любов’ю до своєї Батьківщини, до свого народу. 

Це свято нагадує нам, що у нас єдина держава і ми – єдиний народ!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора