Загальні збори Київського регіонального відділення Асоціації міст України

Дата: 27.01.2021 08:47
Кількість переглядів: 362

Фото без опису26 січня у Бучі відбулися Загальні збори Київського регіонального відділення Асоціації міст України.

У роботі Зборів взяли участь Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан, голова Київського РВ АМУ, Яготинський міський голова Наталія Дзюба, голови громад-членів АМУ, виконавчий директор Київського РВ АМУ Олександр Дехтярчук, депутат Київської обласної ради, консультант з юридичних питань проєкту «ПУЛЬС» USAID Володимир Удовиченко та представники виконавчої дирекції Київського РВ АМУ.

Відкрив захід та привітав його учасників Бучанський міський голова Анатолій Федорук. Зокрема, він зауважив:

Київське РВ АМУ, відстоюючи інтереси місцевого самоврядування на Київщині, провело значну роботу у 2018-2020 роках, зокрема і щодо новооутворених громад, адже був пройдений тернистий шлях у формуванні нового адміністративного-територіального устрою.

Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан у вітальному слові наголосив:

Завдяки вашій активній участі – міських, сільських, селищних голів – АМУ вдається відстоювати не тільки фінансовий ресурс, а й повноваження органів місцевого самоврядування. Щомісячно аналітики та експерти Асоціації міст України аналізують в середньому 266 нормативно-правових актів, з яких 263 або передбачають позбавлення фінансового ресурсу органів місцевого самоврядування, або передбачають перекладення додаткових повноважень. І тільки спільними зусиллями ми зупиняємо ці процеси. Адже місцеве самоврядування – це стільки повноважень, скільки у ньому фінансових ресурсів.

Депутат Київської обласної ради Володимир Удовиченко зазначив, що в результаті плідної співпраці всіх рівнів влади ми сьогодні маємо результат – децентралізацію, сформовані територіальні громади Київщини і ефективне місцеве самоврядування як основу української державності.

Виконавчий директор Київського РВ АМУ Олександр Дехтярчук поінформував учасників Зборів  щодо актуальних питань роботи органів місцевого самоврядування Київської області. Він подякував всім головам за спільну працю, адже було зроблено багато правильних речей для жителів громад і висловив сподівання, що найближчим часом будуть вирішені всі питання, які зараз найбільше турбують громади, зокрема і передача майна, і розвиток сфери охорони здоров’я та інше. Також він доповів щодо структури організації роботи Правління Київського РВ АМУ.

В рамках заходу було обрано Голову Київського регіонального відділення АМУ – одноголосно учасники зборів підтримали Бучанського міського голову Анатолія Федорука.

Також під час Зборів учасники обрали членів Правління Київського РВ АМУ, представників до складу Правління АМУ, делегатів на конференцію АМУ, обговорили інші питання відповідно до плану роботи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора