Настав час не говорити, а діяти

Дата: 28.01.2021 17:04
Кількість переглядів: 1360

Фото без описуСніг взимку – цілком природне явище. На дорогах його прибирають комунальники, у дворах багатоквартирних будинків – балансоутримувач, біля приватних садиб – власники, біля підприємств – суб’єкти господарювання. Окрім комунальних служб до зимового прибирання мають долучатись і підприємці. Відповідно до Правил благоустрою утримання територій у м.Яготин, вони зобов’язані прибирати сніг та лід біля своїх закладів - магазинів, торгових центрів, офісів, закладів харчування тощо.

Тож з метою проведення контролю дотримання Правил благоустрою та утримання територій у м. Яготин, 28 січня 2021 року працівниками сектору торгівлі, підтримки підприємництва та реклами апарату міської ради  здійснено об’їзд торгових закладів, закладів харчування та побутового обслуговування на території Яготинської територіальної громади. При об’їзді встановлено, що більша частина підприємців з відповідальністю відноситься до дотримання Правил благоустрою, а також до пішоходів. Проте, на жаль, біля деяких торгових закладів з початку снігопаду утворилися снігові намети, і це аж ніяк не турбує власників закладів. Не всі власники розуміють важливість дотримання встановлених вимог.  Суб’єкти господарювання повинні дбати про прилеглу територію ринків, а також біля магазинів, банків, салонів, офісів, будівель та інших споруд, аби убезпечити перехожих.

За порушення цих Правил винні особи несуть відповідальність, передбачену Кодексом України про адміністративні правопорушення, Законом України «Про благоустрій населених пунктів. У разі невиконання зазначених вимог передбачене накладення штрафу до 1700 грн. на посадових осіб та фізичних осіб-підприємців,  і від 340 до 1360 грн. на фізичних осіб.  

Тож звертаємося до осіб, на яких покладено обов’язки щодо вчасного прибирання снігу та льоду: не слід нехтувати виконанням Правил благоустрою, поважайте себе та жителів громади. Благоустрій громади – це наша спільна місія. Тому не варто чекати, що хтось прийде та прибере. Настав час не говорити, а діяти.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора