Пошук

Яготищина вшановує учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2021 12:02
Кількість переглядів: 1461

Афганістан… У нашій свідомості це слово стало синонімом справжнього людського лиха, справжнього пекла. Афганська війна безжально перекреслила тисячі молодих життів, понівечила долі. Уже 32 роки в ці пам’ятні лютневі дні по всій Україні зустрічаються рідні, друзі, щоб вшанувати пам’ять кожного зі своїх земляків, воїнів, які не повернулися додому.

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-ї річниці виведення військ з Афганістану до пам’ятника «Воїнам-інтернаціоналістам Яготинщини» поклали квіти та віддадали честь тим, хто гордо ніс службу, самовіддано виконував свій обов’язок в горах та пустелях, в повітрі, в наступі та обороні, при врятуванні бойових товаришів та мирних жителів країни, тим, хто так і не повернувся на рідну українську землю.

Аби вклонитися мужності загиблих воїнів, до меморіалу прийшли небайдужі яготинці. Серед них представники міської влади, а також учасники бойових дій на території інших держав, військовослужбовці.

Своє слово до усіх присутніх висловив голова районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Микола Процик, який подякував кожному за підтримку родин воїнів-афганців, побратимське плече, щирі і чуйні серця, які не залишаються осторонь чужої біди та незважаючи на особисті справи завжди підтримують один-одного.

«Саме ваша активна та небайдужа позиція допоможе перебороти всі виклики сьогодення», - зауважив Микола Іванович.  

Війни закінчуються, а історія вічна. Пішла в історію і афганська війна. Але в пам’яті людській їй ще жити довго, тому що її історія написана кров’ю солдатів і слізьми матерів. Покоління, обпалене її вогнем, як ніхто засвоїло військові й моральні уроки тієї ніким і нікому неоголошеної, героїчної й трагічної війни.

Шановні воїни-інтернаціоналісти! Афганська війна невгамовним болем залишилась у ваших серцях та серцях ваших співвітчизників. Сьогодні ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих. Вшановуємо тих, хто ризикував своїм життям, виборюючи спокій та стабільність для дружніх країн, чим заслужив вдячність їхніх народів та глибоку повагу співвітчизників. Своїм прикладом ви навчаєте нас цінувати життя, свободу і мир! Вдячність за ваш героїчний подвиг назавжди залишиться в серцях нащадків!

Вітаємо  з цією пам'ятною датою вас, ветерани Афганської війни, що повернулися на рідну землю вкриті бойовою славою, вітаємо ваших рідних та близьких, які, незважаючи ні на що, в цей час вірили, що ви, їхні сини, брати, кохані, знову переступите поріг батьківської оселі.

Низький уклін вам, миротворці. Хай затишок, добро, і шана оточують вас скрізь.

Честь і слава вам, шановні ветерани Афганістану!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора