Пошук

Міжнародний день рідної мови

Дата: 22.02.2021 15:16
Кількість переглядів: 469

21 лютого світове співтовариство відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято запроваджено у листопаді 1999 року згідно тридцятої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності.

«Мова – це важливо», цей вислів обрано ЮНЕСКО гаслом Міжнародного дня рідної мови.

В Україні це свято відзначають з 2002 року. Відтоді це свято стало ще одним днем пошанування рідної мови у навчальному закладі.

Мова – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кілька тисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, самобутньої культури немає народу.

З нагоди святкування Міжнародного дня рідної мови у закладах загальної середньої та дошкільної освіти організовано та проведено фестивалі, конференції, семінари, презентації, круглі столи, відкриті уроки, майстер-класи, поетичні конкурси, книжково-ілюстративні виставки, диктанти, виховні години, лялькові театри.

Одягнуті у вишиванки, учні з гордістю розповідали про значення мови в їхньому житті, декламували вірші, брали участь в інсценізації творів українських письменників. Учителі української мови та літератури, початкових класів провели диктанти у своїх класах.

З нагоди Міжнародного дня рідної мови Ілона Степанченко, учениця 11 класу Яготинського НВК № 3,  презентувала власну поезію «Безсмертя слова», в якій емоційно та щиро висловила любов до рідного народу та його мови.

Вітання зі святом рідної мови учні закладів загальної середньої освіти Яготинщини розмістили на власних сайтах та в соціальних мережах.

Для кожної людини рідна мова – найдорожча у світі, бо саме вона визначає пам'ять народу.

За інформацією Яготинського центру професійного розвитку педагогічних працівників  Яготинської міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора