Засідання виконавчого комітету Яготинської міської ради

Дата: 23.02.2021 15:28
Кількість переглядів: 713

Фото без опису23 лютого відбулось засідання виконавчого комітету Яготинської міської ради під головуванням міського голови Н. Дзюби.

На початку засідання члени виконкому визначили два комунальних підприємства міської ради: «Комунальник» та «Ритуал» на яких будуть відбувати покарання особи, засуджені за вироком суду до громадських робіт та порушники, на яких судом накладено адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт, а також затвердили перелік об’єктів та види цих робіт.

Надалі внесли зміни до рішення виконавчого комітету Яготинської міської ради від 20.03.2020 № 46 «Про визначення відновної вартості зелених насаджень для міста Яготина», зокрема зміну розрахункового рахунку для надходження коштів до місцевого бюджету рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів.

У зв’язку з посиленням контролю стану благоустрою прилеглих територій до торгових закладів та закладів побутового обслуговування, з метою недопущення виникнення надзвичайних ситуацій на території Яготинської міської територіальної громади були внесені зміни до додатку рішення виконавчого комітету Яготинської міської ради від 20.01.2021 № 01 «Про створення комісії  Яготинської міської  ради  зі  здійснення  контролю за станом благоустрою населених пунктів Яготинської міської територіальної громади», доповнивши склад Комісії Фединою Оленою Іванівною – заступником міського голови, Головченком Олександром Володимировичем – завідувачем сектору з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту, взаємодії з правоохоронними органами та запобігання корупції апарату Яготинської міської ради; Михайловим Юрієм Васильовичем – завідувачем сектору торгівлі, підтримки підприємництва та реклами апарату Яготинської міської ради.

З метою забезпечення персонально первинного обліку призовників і військовозобов’язаних у сільській місцевості рішенням виконавчого комітету було покладено обов’язки за ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних та бронювання військовозобов’язаних по старостинських округах на старост Яготинської міської територіальної громади.

Не оминули увагою і питання соціального захисту було прийнято рішення про надання одноразової матеріальної допомоги малозабезпеченим верствам населення, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Надалі створили комісію з питань захисту прав дитини Яготинської міської ради, затвердили її положення та склад. Комісія з питань захисту прав дитини Яготинської міської ради є консультативно-дорадчим органом, що створений з метою захисту найкращих інтересів дитини. Основним завданням комісії є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров'я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.

Також створили комісію виконавчого комітету Яготинської міської ради з розгляду заяв  громадян про звільнення від плати за наданні соціальні послуги у відділенні соціальної допомоги вдома та відділеннях стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання Яготинського міського територіального центру соціального обслуговування  (надання соціальних послуг) та затвердили положення комісії та її склад. Комісія розглядатиме питання:

  • в разі, коли такі рідні належать до малозабезпечених і отримують державну соціальну допомогу в установленому законодавством порядку, залежні від психоактивних (наркотичних) речовин, алкоголю, перебувають у місцях позбавлення волі тощо, щодо звільнення від плати за надання соціальних послуг;
  • коли середньомісячний сукупний дохід отримувача соціальних послуг перевищує чотири прожиткові мінімуми (крім осіб, які постраждали від торгівлі людьми і отримують соціальну допомогу відповідно до законодавства у сфері протидії торгівлі людьми, особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, особам з інвалідністю I групи).

Слід відзначити, що на розгляд комісії можуть бути внесені й інші питання, що стосуються соціального обслуговування (надання соціальних послуг).     

В ході засідання було надано статус дитини, позбавленої батьківського піклування; надання дозволу на вчинення правочину та затверджено висновок про доцільність усиновлення та відповідність його інтересам дитини.

Традиційно були розглянуті питання про присвоєння поштової адреси; надання дозволу на підключення до водопровідної мережі міста Яготина.

Після закінчення засідання виконкому Яготинський міський голова Н.Дзюба провела робочу нараду з старостами старостинських округів Яготинської міської територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора