Яготинське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області інформує

Дата: 25.02.2021 17:27
Кількість переглядів: 386

Фото без опису24 лютого 2021 року, на виконання листа Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 10.12.2020 № 2841-06/73396-06 та з метою роз’яснення алгоритму взаємодії пасічників, аграріїв та органів місцевої влади під час обробітку полів, попередження та недопущення отруєння бджіл, та доручення Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області (далі – Головне управління), Яготинським районним управлінням Головного управління проведено у форматі Zoom-конференції онлайн - семінар з актуальних питань у галузі бджільництва.

В ході семінару розглянули наступні питання:

- ветеринарно-санітарні вимоги, обов’язкові для виконання в галузі бджільництва;

- бюджетна програма КПКВК 1201150 «Фінансова підтримка сільгоспвиробників»;

- безпека бджіл при застосуванні пестицидів.      

Розпочав онлайн – семінар начальник Яготинського районного управління Головного управління Володимир Анатолійович Омельченко. В ході доповіді було роз’яснено ветеринарно-санітарні вимоги, обов’язкові для виконання в галузі бджільництва.

Щодо державної підтримки галузі бджільництва (бюджетна програма КПКВК 1201150 «Фінансова підтримка сільгоспвиробників») проінформувала педставник управління агропромислового розвитку Київської обласної державної адміністрації Лідія Дмитрівна Литвиненко.

Про алгоритм дій при застосуванні пестицидів доповів провідний спеціаліст відділу контролю за обігом засобів захисту рослин управління фітосанітарної безпеки Головного управління Віталій Сергійович Щербина.

На завершення онлайн – семінару між учасниками відбулося обговорення зазначених питань. Звернули увагу, що зареєстрована пасіка має юридичні підстави вимагати компенсації у разі загибелі бджіл через стихії або отруєння. Особливу увагу учасники звернули на захист бджолосімей від впливу пестицидів при обробці полів, методи та шляхи знаходження компромісів між аграріями та пасічниками, а також надання державної підтримки для розвитку галузі бджільництва.

За інформацією Яготинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора