Пошук

Хай лунає музика!

Дата: 01.03.2021 10:15
Кількість переглядів: 438

25 лютого 2021 року директором Яготинського центру професійного розвитку педагогічних працівників Яготинської міської ради О.Миненок проведено онлайн засідання професійної спільноти музичних керівників закладів дошкільної освіти на тему: «Використання розвиваючих музичних ігор для дітей молодшого дошкільного віку».

Презентаційний блок засідання розпочала О.Миненок, яка обґрунтувала тему та мету зібрання та наголосила про особливий зміст музичного розвитку дітей дошкільного віку відповідно до Базового компоненту дошкільної освіти та державних програм розвитку дітей дошкільного віку. З досвідом роботи з музичного розвитку дітей у ЗДО №4 «Пролісок» учасників ознайомила директор закладу Г.Добровольська.     

Під час практичного блоку до уваги педагогів було представлено музичним керівником ЗДО №4 «Пролісок» О.Дудченко квест-гра на музичному кубі «Подорож Курчатка». Діти, під керівництвом Ольги Леонідівна побували в чарівній країні, закріпивши вміння реагувати на характер музики. Під час гри «Голочка і ниточка» діти вдосконалювали виразність та узгодженість рухів під музику та орієнтування в просторі. Вміння змінювати швидкість виконання рухів відповідно темпу музики, узгоджувати рухи та спів дошкільнята вміло продемонстрували під час гри «Долонька-кулачок», розрізняти на слух музичні інструменти – під час гри «Відгадай, що звучить?». Цікавим сюрпризом було Курчатко, Колобок та Бабуся, які злагоджено співали разом з дітьми, танцювали та гралися в музичні ігри.

Також учасники засідання під час «мозкового штурму» обговорили проблему гнучкого використання традиційних та нетрадиційних методів музично-естетичного розвитку дітей дошкільного віку.

Музичний керівник ЗДО №3 «Ромашка» І.Придибайло поділилася досвідом роботи з колегами з теми: «Музично-дидактична гра як засіб розвитку музичних здібностей дітей дошкільного віку». Про значення використання музики як засобу естетичного розвитку дошкільнят ознайомила колег музичний керівник ЗДО №6 «Волошка» А.Кудрявська.

В ході засідання Оксана Вікторівна надала методичні рекомендації щодо організації роботи закладів дошкільної освіти з ознайомлення дітей із народними традиціями, святами та обрядами.

На завершення О.Миненок ознайомила педагогів з новинками методичної літератури та підвела підсумки. В ході засідання учасниками засідання прийняті методичні рекомендації з даної проблеми.   

За інформацією Яготинського центру професійного розвитку педагогічних працівників  Яготинської міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора