Вінок шани Лесі Українці

Дата: 01.03.2021 13:12
Кількість переглядів: 653

Фото без описуУ нашій літературі є імена, що не потребують ані пишних шат, ані високих означень та епітетів, бо вони входять у свідомість кожного з нас ще змалечку, дають нам почуття єдності роду, народу, роблять нас українцями. До них належить ім'я безсмертної поетеси, перекладачки, фольклористки, громадської і культурної діячки Лесі Українки, 150-ту річницю з дня народження якої ми святкували 25 лютого. Вона входить до переліку найвідоміших жінок давньої і сучасної України,  багато зробила для розвитку та становлення української літератури, як прози, драматургії, так і поезії. Написала загалом понад 100 власних віршів і 20 драм, що увійшли до золотого фонду української літератури. Випустила три збірки.

З нагоди ювілею видатної письменниці працівниками Яготинської централізованої бібліотечної системи проведено цілу низку заходів. Зокрема, у приміщенні бібліотеки мікрорайону "ПТФ" працівники центральної бібліотеки для дорослих  своїм користувачам презентували книжкову виставку «Твого слова співучого сила».  А  юні читачки, учениці 10 класу Яготинського НВК №3 Дар'я Крехно, Дарина Харченко, Софія Сьомака та Анна Висовень підготували театралізовану сценку «На крилах Лесиних пісень».

Юні користувачі бібліотеки – філіалу №4 (міської бібліотеки для дітей), вони ж учні ЗОШ №1, разом зі своїм учителем української мови та літератури Л.Костенко зібралися в бібліотеці на літературно-пізнавальну годину «Цікаві факти про  Лесю Українку».

Бібліотекар Супоївської сільської бібліотеки – філіалу Н.Сіра та завідувачка клубу О.Сидорук підготували для дітей пізнавальну годину «Велика донька України». 

Працівниками центральної дитячої бібліотеки підготували  та провели бібліотечні пазли «Світ поезії Лесі Українки» для своїх маленьких користувачів та оформили тематичну поличку «Леся Українка – дітям».

В усіх бібліотеках організовано книжкові виставки та проведено флешмоби «Читаємо Лесю Українку».

Користувачі Яготинської ЦБС долучилися  до обласного читацького онлайн бібліомарафону до ювілею Лесі Українки «Благословенне слово, що гартує».

За інформацією Яготинської централізованої бібліотечної системи



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора