Виставка-конкурс до 207-ї річниці з дня народження Т.Г. Шевченка

Дата: 10.03.2021 16:23
Кількість переглядів: 995

Фото без опису9 березня в Яготинській дитячій школі мистецтв відбувся конкурс малюнків та гобеленів присвячений 207-й річниці від дня народження Т. Г. Шевченка.

Тарас Григорович Шевченко - Кобзар якого знають не лише на Україні, а й по всьому світу - найвідоміший український поет, прозаїк, драматург, художник, політичний та громадський діяч. Він був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені українському народу, міцно пов’язана з дійсністю свого часу і спрямована в майбутнє.

У тяжкий і жорстокий вік кріпацтва Шевченко весь свій талант художника віддав народові. Його мистецькі твори сповнені душевної краси трудящої люди­ни, її героїчним минулим, привабливістю її звичаїв, замилуванням рідною зем­лею і ненавистю до гнобителів.

Оглядаючи творчий шлях Шевченка, переконуємося, що це був шлях ви­датного, всебічно обдарованого художника, який із однаковою самовідданістю творив у портретному, історичному, побутовому та пейзажному жанрах. Із вір­туозною майстерністю Шевченко володів технікою олійного й акварельного живопису, а також був чудовим майстром малюнку і першорядним офортистом свого часу.

Представлені роботи учнів Яготинської дитячої школи мистецт були створені на вірші поета та висвітлювали шевченківську тематику.

Різноманітність дитячих робіт стало доказом їх творчого обдарування.

За результатами оцінювання:

  • І місце отримали: Олександра Дендорф «Реве та стогне Дніпр широкий» та «І барвінком і рутою», Злата Карпова «Ой три шляхи широкії», Богдана Коваленко «Портрет Т.Г. Шевченка», Софія Албул «І досі сниться…»;
  • ІІ місце: Ірина Сабалдаш «Світає, край неба палає», Єлизавета Мочаренко «Думи мої, думи мої», Артур  Білоус «Тарас Шевченко», Анастасія Седракян «Портрет Шевченка», Софія Албул «Сонце сідає», Злата Карпова «Тече вода в синє море»;
  • ІІІ місце: Максим Антонов «Тече вода», Олександра Сьомка «Дім Шевченка»,   Ілона Пелехань «Тече вода з-під явора», Дарина Бригінець «Садок вишневий», Ярослав Васільєв «Тече вода з- під явора», «Поставлю хату і кімнату».

За інформацією в.о. директора Яготинської ДШМ А. Романової



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора