«Кобзарю! Знов до тебе я приходжу, бо ти для мене совість і закон»

Дата: 11.03.2021 10:13
Кількість переглядів: 464

Фото без описуУ цьому році минає 207-річниця з Дня народження геніального поета Тараса Григоровича Шевченка. Вічно нетлінна творчість геніального сина України жива подихом життя, биттям гарячого людського серця.

З метою художньо-естетичного розвитку дітей дошкільного віку засобами образотворчого мистецтва, виявлення та підтримки юних талантів, залучення дітей до творчої діяльності Яготинським центром професійного розвитку педагогічних працівників Яготинської міської ради в режимі онлайн було проведено виставку творчих робіт вихованців закладів дошкільної освіти «Чарівний дивосвіт барв шевченківської поезії».

В закладах дошкільної та загальної середньої освіти Яготинщини з 03 по 13 березня 2021 року проходить декада, присвячена пам`яті Кобзаря. У кожному освітньому закладі розроблено заходи з відзначення пам’ятної дати.

З дошкільнятами педагоги провели тематичні комбіновані заняття, музичні композиції, інсценування Тарасових творів для дітей, конкурси юних читців та виставки малюнків.     

Класними керівниками для учнів початкових класів проведено усні журнали «Від Тарасика до Тараса», години спілкування «Дітям про Великого Кобзаря», уроки позакласного читання «Стежки, якими ходив Тарас».

Вчителі української мови та літератури провели літературні вікторини «Чи знаєш ти Шевченка?», інформаційні хвилинки «Шевченко – поет, борець, людина», засідання літературних світлиць, літературно – музичні композиції «Ми Тебе не забули, Тарасе…», «Віч-на-віч з Шевченком», в ході яких учні інсценізували твори Тараса Шевченка, співали пісні на вірші письменника, створювали стіннівки й лепбуки за творами Великого Кобзаря.

В 1-11 класах проведено виховні години та години спілкування «Живуть, Кобзарю любий, поміж нас і голос твій, і пензель твій, і слово», «Своє життя він присвятив народу», «Читаємо Тараса, учімося»

У шкільних бібліотеках  оформлено книжково-ілюстративні виставки творчості Шевченка, підготовлено літературно – мистецькі композиції «Симфонія жіночої долі у творах Шевченка», «Нема епохи для поетів, а є поети для епох».

У закладах освіти оформлена виставка дитячих малюнків за творами Великого Кобзаря.

Проведені заходи дали змогу підростаючому поколінню ще раз долучитися до багатогранної спадщини Великого митця.

За інформацією Яготинського центру професійного розвитку педагогічних працівників  Яготинської міської ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора