Робоча нарада міського голови Н.Дзюби з територіальною громадою

Дата: 12.03.2021 11:17
Кількість переглядів: 852

Фото без опису11 березня відбулася робоча нарада, яка була анонсована міським головою Наталією Дзюбою на сесії міської ради 25 лютого 2021 року. Засідання розпочали у приміщенні міської ради за участі більш ніж двохсот зареєстрованих осіб. Питання, винесені на нараду, були важливими і терміновими, що було видно по вщент заповненій залі, а частині гостей навіть довелося слідкувати за проведенням заходу з її холу.

За поданням міського голови Наталії Миколаївни секретарем наради було призначено начальника загального відділу апарату міської ради Вікторію Онищенко, а на порядок денний було винесено два питання:

1. Про стан використання земель сільськогосподарського призначення в межах Яготинської міської територіальної громади.

2. Про подальше виділення земельних наділів для ведення особистого селянського господарства.

Очільник Яготинської міської територіальної громади, перш за все, намагалася роз’яснити ситуацію, яка турбує жителів громади, а саме: отримання 2 га землі.

З метою висвітлення першого питання, Наталія Миколаївна навела присутнім дві групи даних: одна - щодо структури земель громади в цілому, зокрема сільськогосподарського призначення по формам власності та способу використання; інша - щодо обсягів орендованих земель та ставки ренти місцевими користувачами сільгоспугідь.

Міський голова вказала на важливе досягнення нової влади територіальної громади, незважаючи на її короткий термін роботи - погодження з усіма орендарями підняття ренти з 3%, як було раніше, до 6-12% в залежності від розміру ділянки. Наголошуємо, що термін дії договорів оренди не сплинув, а завершиться лише за роки.

На досягнутому керівництво міської ради не планує зупинятися. На останній сесії було затверджено склад робочої групи з питань перевірки законності використання земель сільськогосподарського призначення на території Яготинської міської територіальної громади. До групи включено представників депутатського корпусу, громадськості та правоохоронних органів, що повинно говорити про серйозне ставлення влади до питання інвентаризації земель громади та встановлення правомірності її використання. Завдяки цій роботі, як зазначила міський голова, буде поставлено крапку в питанні визначення реального обсягу і складу земельних ресурсів територіальної громади. Це в свою чергу дозволить визначитися з перспективою і напрямками їх використання.

Після оголошення представниками правоохоронних органів, про надходження дзвінка на офіційну лінію 102, про замінування будівлі Яготинської міської ради, друге питання робочої наради Наталія Миколаївна, усвідомлюючи повну відповідальність, запросила всіх присутніх обговорити на площі біля парадного входу. За понад півтори години кожен бажаючий отримав можливість висловити свою думку і поставити питання з приводу використання земель сільськогосподарського призначення на території Яготинської міської громади (колишнього Яготинського району) та реалізацію громадянами України права на безоплатну приватизацію земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства.

Підсумовуючи їх виступи, Наталія Миколаївна закликала громаду утриматися від необдуманих кроків, які в подальшому можуть лише зашкодити всій громаді, адже саме на шостій сесії міської ради було визначено план дій щодо вивчення земельного питання: спочатку проводиться інвентаризація всіх земель новоствореною робочою групою, а на підставі результатів її роботи спільно з громадою буде прийнято рішення про подальше їх використання.

Також ми повинні пам’ятати і про вирішення нагальних питань, які на сьогодні стоять перед Яготинською міською територіальною громадою - це не лише питання отримання землі, це вирішення подальшого життя нашої громади, яке можливе лише при налагодженій, конструктивній комунікації нас з вами, бо Яготинська громада на сьогодні переживає етап становлення та потребує неабияких фінансових ресурсів задля забезпечення стабільної діяльності закладів освіти, культури, охорони здоров’я та соціального обслуговування населення.

«Для успішного функціонування територіальної громади потрібно приймати зважені рішення, займатись пошуком додаткового фінансування та плідно і щоденно працювати. Наша громада має необмежений потенціал для розвитку, кожен населений пункт Яготинщини може бути самодостатнім та успішним, варто лише чесно і професійно працювати, злагоджено, командою однодумців, людей об’єднаних спільною метою», - наголосила Наталія Миколаївна.

Насамкінець, Наталія Миколаївна подякувала присутнім за витримку і толерантність, яку вона буде рада бачити і на наступних зустрічах з громадськістю.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора