Пошук

ВАСИЛЬ ВОЛОДІН ПРЕЗЕНТУВАВ ПУБЛІЧНИЙ ЗВІТ РОБОТИ КИЇВСЬКОЇ ОДА ЗА 2020 РІК

Дата: 12.03.2021 16:46
Кількість переглядів: 521

12 березня 2021 року міський голова Наталія Дзюба взяла участь в засіданні колегії Київської обласної державної адміністрації під час якої очільник області Василь Володін прозвітував про роботу за 2020 рік.

Тож до Вашої уваги Публічний звіт роботи Київської ОДА за 2020 рік.

Голова ОДА Василь Володін презентував результати роботи команди Київської облдержадміністрації в 2020 році. Публічний звіт став однією з ключових тем засідання колегії ОДА.

«Символічно склалось так, що саме 12 березня минулого року я почав виконувати обов’язки голови Київської облдержадміністрації. За цей час ми з колегами встигли зробити чимало. Так, перед нами було багато викликів. Проте нам вдалося налагодити продуктивну діяльність навіть в умовах епідемії коронавірусу. Тож Київщина продовжує лідирувати серед інших регіонів у Всеукраїнських рейтингах за багатьма напрямками», – зазначив Василь Володін.

Зокрема він уточнив, що область займає перше місце за обсягом введеного в експлуатацію житла, третє – за розміром середньомісячної заробітної плати, четверте – за обсягом капітальних інвестицій та рівнем зайнятості населення, а також п’яте – за обсягом прямих іноземних інвестицій.

Одне з ключових питань публічного звіту Василя Володіна стосувалось питання виконання обласного бюджету Київської області в минулому році. Було фактично профінансовано 31 обласну цільову програму на загальну суму 1 млрд 434,6 млн грн.

Найбільші обсяги фінансування були спрямовані на такі сфери:

  • будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт об’єктів капітальної сфери та доріг – 398,7 млн грн;
  • охорону здоров’я – 356,6 млн грн;
  • реалізацію заходів з енергоефективності – 139 млн грн.

Окремо Василь Володін зупинився на заходах з протидії поширенню коронавірусу на Київщині: «На загальну суму 128,8 млн грн для госпітальних баз регіону ми закупили апарати штучної вентиляції легень середнього класу, рентгенівські пересувні діагностичні комплекси, а також інше обладнання та лікарські засоби».

Окрім цього, в області працювали й над оновленням матеріально-технічної бази опорних лікарень. Зокрема за кошти субвенції з державного бюджету для закладів охорони здоров’я Київщини закупили нові системи ультразвукової діагностики на суму 20,9 млн грн, а також рентгенівські діагностичні системи на суму 48,3 млн грн.

«У минулому році значна увага приділялася розвитку та продовженню реформування системи освіти й наданню якісних освітніх послуг. Так, Київська область є лідером в Україні за кількістю додатково створених місць для дітей у закладах дошкільної освіти. За рік таких створили 2845. І це враховуючи, що 2020 був не простим роком боротьби з пандемією коронавірусу», – зазначив голова облдержадміністрації.

Також він додав, що в області функціонує 57 опорних закладів середньої освіти, із яких дев’ять почали працювати в 2020 році. Продовжили і оновлення шкільного автобусного автопарку. Закупили 39 шкільних автобусів, і таким чином змогли покращити умови підвезення для понад тисячі учнів. У результаті в області до закладів освіти підвозять 100% дітей, які цього потребують.

Ще одне питання публічного звіту стосувалось забезпечення соціальним захистом вразливих верств населення.

«Продовжуємо надавати підтримку учасникам АТО та членам їх сімей. Наприклад, у минулому році 1480 жителів нашої області отримали грошову допомогу на суму 35,6 млн грн. А 64 учасника бойових дій – грошові компенсації на придбання життя на суму 57,5 млн грн», – зазначив Василь Володін.

Окрім цього, він повідомив про результати реалізації програми «Велике будівництво» на території Київщини. За рік у регіоні завершили будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт 18 об’єктів соціальної інфраструктури. Йдеться про сім шкіл, шість садочків і п’ять спортивних об’єктів. Крім цього, в області капітально відремонтували сім приймальних відділень в опорних закладах охорони здоров’я. Паралельно тривали роботи й з розвитку дорожньої інфраструктури. Відтак в області побудували понад 150 км доріг.

Окремо Василь Володін зупинився на темі залучення інвестицій: «Це вкрай актуальне питання, тож ми активно працюємо над тим, щоб створити в області всі умови для успішної реалізації інвестпроєктів. Зокрема це стосується і створення індустріальних парків. Наприклад, у минулому році зареєстрували індустріальні парки «Місто Скла» у Березані та «ПАТОН» на території Глевахівської селищної ради Фастівського району».

Насамкінець, голова Київської ОДА Василь Володін резюмував: «Роботи за рік провели чимало. Маємо багато здобутків, проте, звісно, залишилось багато питань, над якими ще потрібно посилено працювати. Впевнений, що в 2021 році робота команди облдержадміністрації буде такою ж згуртованою і ми продовжимо разом з обласною радою та органами місцевого самоврядування ефективно працювати задля добробуту Київщини та її жителів».

За інформацією Київської ОДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора