Щотижнева апаратна нарада.

Дата: 22.03.2021 16:25
Кількість переглядів: 631

Фото без опису22 березня під головуванням міського голови Наталії Дзюби відбулась щотижнева апаратна нарада з начальниками структурних підрозділів Яготинської міської ради та керівниками комунальних підприємств.

Головним питанням наради було введення в дію на території Яготинської громади рішення комісії Яготинської міської ради з питань ТЕБ і НС, ухваленого на її позачерговому засіданні 19 березня 2021 року. Загальну нинішню ситуацію описав начальник сектор з  питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту, взаємодії з правоохоронними органами та запобігання корупції О.В. Головченко. На його думку, вона перебуває під контролем, всі підприємства та організації на території громади поставлені до відома останніх рішень місцевої влади, на вихідних 158 з них отримали відповідно повідомлення під особисті зобов’язання.

Головний лікар КНП Яготинської міської ради «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» І.І. Сахно надав менш приємну інформацію: загальна кількість хворих в громаді з початку карантину сягнула 2314 осіб, одужало лише 1856 осіб, померлих — 31 особа, на лікуванні нині перебуває вже 427 осіб і на самоізоляції 273 особи. Критично виглядає ситуція в комунальних закладах: в Богданівській НВК 12 вчителів нині хворі, в ДПТНЗ «Яготинський ЦПТО» — 9 осіб, в НВК № 3 — 6 осіб тощо.

Головний лікар КНП Яготинської міської ради «Яготинська центральна міська лікарня» В.С. Нескорожений додав, що за вихідні додалося 5 пацієнтів на стаціонарному лікування (всього їх вже 89 при наявних 130 ліжко-місць), щодня міняється по 73 балони з киснем, медичний персонал дуже виснажений, а за минулу добу жодного пацієнта не виписали з лікарні. В цілому, він охарактеризував ситуацію з лікуванням на місцевому рівні як дуже складну і необнадійливу.

Начальники комунальних підприємств запевнили міського голову у стабільній роботі як протягом минулого тижня, так і в нинішньому. Лише на КП «Яготинське ВУ ВКГ» є три підтверджених випадки, та в цілому це на роботу підприємства не вплинуло, за словами його начальника Миколи Івановича. Загалом, протягом минулого тижня підприємства виконали великий обсяг робіт, працівники стараються бути менше в закритих проиміщеннях, на стадіоні "Колос" проводяться роботи з підготовки поля до весняно-осіннього сезону.

На підставі отриманої інформації від присутніх, Наталія Миколаївна запропонувала реалізувати низку нагальних рішень, які повинні підвищити безпеку мешканців Яготинської громади і міської ради зокрема:

  • на період з 22 березня 2021 року до 24:00 годин 09 квітня 2021 року тимчасово припинити прийом громадян у міській раді;
  • тимчасово на цей же період припиняє видачу талонів громадянам на пільговий проїзд у міському громадському транспорті загального користування м. Яготина;
  • продовжити роботу всіх відділів міськраді в напрямку реалізації запланованих програм роботи, міська рада повинна працювати в стабільному режимі;
  • взяти відповідним особам на контроль реалізацію введених карантинних обмежень на наступні три тижні у кожній організації, підприємстві, відділі.

На апаратній нараді були розглянуті низка інших організаційних питань, по яким були прийняти відповідні рішення та рекомендації. Насамкінець наради Наталія Миколаївна повторно закликала присутніх берегти своє здоров'я і здоров'я громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора