На захисті кращих інтересів дітей!

Дата: 26.03.2021 15:44
Кількість переглядів: 522

Фото без описуЗ метою перевірки умов проживання дітей та запобігання проявів нехтування батьківськими обов’язками працівниками служби у справах дітей та центру соціальних служб Яготинської міської ради спільно із старшим інспектором сектору ювенальної превенції Бориспільського районного управління поліції ГУ НП в Київській області відвідали сім'ї, які перебувають у складних життєвих обставинах, і родини, в яких діти повернулися із закладів інституційного догляду і виховання, та проживають на території Яготинської міської територіальної громади.

Була проведена інформаційно-роз'яснювальна робота щодо здійснення заходів спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби COVID-19. Роз’яснено про необхідність здійснення щоденних заходів дезінфекції житлових приміщень та заходів, які упереджують захворюваність на коронавірус (часте миття рук, перебування вдома тощо).

З батьками було проведено профілактичну роботу щодо відповідального батьківства та посиленого догляду за дітьми, задоволенні базових потреб неповнолітніх. Роз’яснено діюче законодавство України з питань належного виконання батьківських обов’язків та попереджено про наслідки їх невиконання.

Під час рейду родинам надано інформаційно-довідкову допомогу з проблемних питань в організації ведення домашнього господарства, урізноманітнення раціону харчування дітей. Вкотре було наголошено, що кожен з батьків несе особисту відповідальність за виховання дітей, їх фізичний і духовний розвиток, оздоровлення, організацію дозвілля, навчання, забезпечення необхідного харчування, медичного догляду тощо.

За результатами рейдових заходів складено акти обстеження житлово-побутових умов.

Як свідчить практика, постійні рейдові заходи дають позитивні результати. Батьки, знаючи, що перебувають під особливим контролем, відчуваючи, що долею їх дітей постійно цікавляться, стають більш дисциплінованими, намагаються налагодити побут і зробити все можливе, щоб діти жили в гарних умовах. Але є сім’ї, де батьки не бажають ставати на шлях виправлення. Тому в рамках організованого рейду працівником поліції було винесено попередження батькам щодо неналежного виконання своїх обов’язків, вісім батьків було притягнуто до відповідальності за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення за ухилення від передбачених ст. 150 Сімейного кодексу України обов’язків щодо виховання власних дітей.

Спеціалісти звертаються до усіх батьків з закликом дарувати своїм дітям любов, турботу та домашній затишок, адже за аналогічним досвідом теперішні діти, а в майбутньому потенційні батьки, будуть створювати свої сім’ї.

За інформацією служби у справах дітей Яготинської міської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора