Не дай домашньому насильству шанс!

Дата: 29.03.2021 15:24
Кількість переглядів: 581

Для переважної бФото без описуільшості людей домашнє насильство – це традиційно вкорінена норма, установлена поколіннями. Постраждалі від домашнього насильства (переважно жінки) не можуть належним чином виконувати свої батьківські обов’язки, внаслідок чого зростає рівень соціального сирітства.

Насильство щодо жінок і дівчат негативно впливає на їх репродуктивне здоров’я, внаслідок чого знижується рівень народжуваності та збільшується кількість новонароджених дітей з вадами здоров’я. Коронавірус COVID-19 безжально змінив життя людей, з’явились додаткові фактори, які провокують прояви домашнього насильства.

Саме тому Міністерство соціальної політики України розпочинає інформаційну кампанію «Не дай домашньому насильству шанс!».

Діти, які зростають в сім’ях, де відбувається насильство, у майбутньому можуть переносити цей негативний досвід у власне життя.

Багатьом людям здається, що насильство найчастіше відбувається у сім’ях, де зловживають алкоголем чи вживають наркотики, що жертвами насильства стають неосвічені особи. Однак, це не так!

Домашнє насильство має місце в сім’ї незалежно від соціального статусу, релігійних переконань чи етнічного походження.

Служба у справах дітей Яготинської міської ради інформує: якщо ви потребуєте консультації, боїтесь звертатись до поліції з даного питання чи з інших причин, то можете зателефонувати на номери «гарячих ліній», де вам нададуть консультації та роз’яснення:

15-47 - Урядова «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статті та насильству стосовно дітей;

0-800-500-335 або з мобільного 116-123 - Національна «гаряча лінія» з питань запобігання домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації;

0-800-500-225 або з мобільного 116-111 – Дитяча «гаряча лінія»;

15-45 – Урядовий кол-центр;

0-800-213-103 – «Гаряча лінія» Координаційного центру з надання правової допомоги.

За інформацією служби у справах дітей Яготинської міської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора