БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ З ВОГНЕМ!

Дата: 30.03.2021 15:43
Кількість переглядів: 549

Фото без описуВесна – найпрекрасніша пора року. Однак із настанням тепла приходить і небезпека – можливість загорання сухостою, кущів, дерев, лісів, людських домівок. Природні пожежі стають для навколишнього середовища справжнім лихом.

Тому, щоб захиститися від вогню, необхідно суворо дотримуватись правил пожежної безпеки. Адже пожежа сама собою не виникає, а є наслідком недбалості, безпечності та безгосподарності. Вогонь знищує все, що зустрічається на його шляху. Збитки від пожеж, завдані природі, відшкодовуються десятиріччями. При згоранні однієї тонни рослинних залишків у повітря потрапляє близько 9 кг мікроскопічних твердих продуктів згорання. Крім того, вогнища пошкоджують кореневу систему рослин, гинуть корисні комахи та мікроорганізми, що в результаті призводить до виснаження ґрунту. Закликаємо усіх громадян дотримуватися елементарних вимог безпеки для недопущення пожеж. 
Пам'ятайте: заборонено випалювати суху рослинність та її залишки на сільгоспугіддях, смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, очерету в заплавах річок, оскільки це загрожує виникненню неконтрольованого поширення пожеж, знищенню мікрофлори ґрунту та гумусу, який відновлюється більше десяти років.

Будьте уважними і обережними, зберігайте національне багатство України, своє життя і майно від вогню!!!

Пам'ятайте, що з одного дерева можна зробити мільйон сірників, а один сірник – може знищити мільйони дерев!!!

За інформацією сектору з питань НС, ЦЗ, взаємодії з правоохоронними органами та запобігання корупції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора