Пошук

Робоча нарада щодо завершення опалювального сезону закладами Яготинської міської територіальної громади.

Дата: 31.03.2021 16:29
Кількість переглядів: 777

31 березня 2021 року міським головою Наталії Дзюби була проведена перша цього року робоча зустріч з представниками місцевих тепломереж щодо визначення результатів роботи в нинішній опалювальний сезон та початку підготовки до нового. На зустрічі були:

- Володимир Білиця, ТОВ "Теплопрогрес";

- Владислав Жуль, ТОВ "Котелгруп";

- Сергій Коченко, ТОВ "Теплоінвест";

- Максим Пархомчук, "ТОВ "Техноенергопроект";

- Віталій Руль, ФОП Руль В.М.;

- Олег Форостяний, КПТП "Яготинтепломережа".

На нараді було озвучено детальну інформацію представниками постачальників теплової енергії про особливості надання послуг закладам освіти та культури міської ради, а також очільниками відповідних структурних підрозділів міської ради про ефективність використання бюджетних коштів в частині оплати послуг за опалення.

Наталія Миколаївна донесла присутнім головну вимогу часу і місцевої влади: економне і ефективне використання кожної копійки бюджетних коштів. Нині, як вона наголосила, є багато питань, які роками не вивчалися попередньою владою:

— облік придбаних енергоресурсів (дров, вугілля, газу);

— напрямки зменшення енерговитрат в теплових мережах;

— визначення доцільності опалення за бюджетні кошти тих чи інших об’єктів і приміщень;

— можливість збільшення отримання послуг від приватного сектору.

Кожне з питань, на думку Наталії Миколаївни, має своє просте вирішення. Наприклад, опалення приватних помешкань в багатоквартирних будинках давно носить індивідуальний характер. Встановлення газового котла з проєктом і самим котлом нині обходиться в межах  13-17 тис. грн. В громаді, напевне, є чимало родин, які можуть собі дозволити перейти на новітні способи опалення і жити без використання коштів інших платників податків.

Стан деяких комунальних закладів такий, що їх варто закрити з метою безпеки життя потенційних відвідувачів. Всі енергоресурси, які закуповуються за бюджетні кошти, мають строго обліковуватися і мати порівняльні характеристики ефективності використання. Дані заходи варто робити вже зараз, так як час бездумно ставитися до вимог громади давно минув. І найближчим часом Наталія Миколаївна очікує від усіх відповідальних співробітників міської ради та її закладів конкретних пропозицій щодо покращення ефективності використання бюджетних коштів, втілення їх в житті якнайближчим часом і злагодженої роботи на користь Яготинської громади.

За результатами наради міський голова надала доручення присутнім для відпрацювання в межах своїх повноважень.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора