Профілактика негативних звичок у підлітків.

Дата: 31.03.2021 16:07
Кількість переглядів: 449

Фото без описуНаприкінці березня цього року під час чергового патрулювання міста Яготин працівники відділення поліції № 2 (м. Яготин) Бориспільського районного управління поліції ГУ НП в Київській області виявили двох молодиків, які палили тютюнові вироби в громадському місці та поведінка яких здалась підозрілою. Під час перевірки цих осіб виявилось, що один з юнаків являється неповнолітнім.

Для подальшого освідування підлітка на стан алкогольного та наркотичного сп’яніння, негайно викликані працівник сектору ювенальної превенції Бориспільського РУП, представник служби у справах дітей Яготинської міської ради та законні представники неповнолітнього. Медичним оглядом факту вживання психоактивної речовини та стану сп’яніння не виявлено. Однак за куріння тютюнових виробів дитиною батьки понесуть адміністративну відповідальність за статтею 184 КУпАП.

У зв’язку з вищезгаданим випадком наголошуємо про наступне.

Реалізація (продаж) тютюнових виробів, предметів, пов'язаних з їх вживанням, особам, які не досягли 18 років, а також реалізація (продаж) тютюнових виробів в упаковках, що містять менше ніж 20 сигарет або цигарок, чи поштучно (крім сигар) ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ.

Відповідно до рішення Яготинської міської ради від 17.09.2019 року «Про заходи спрямовані на зменшення шкідливого впливу куріння тютюнових виробів на здоров’я населення в м. Яготин» з метою сприяння здоровому способу життя, забезпечення захисту здоров’я населення від шкідливого впливу тютюнового диму, попередження куріння тютюнових виробів та зниження рівня їх вживання серед населення, обмеження доступу до них дітей, охорони здоров’я населення від шкоди, що завдається їхньому здоров’ю внаслідок розвитку захворювань, спричинених курінням тютюнових виробів, Яготинська міська рада визначила вільними від тютюнокуріння (в тому числі електронні сигарети, кальяни) місця, в яких повністю заборонено вживання тютюнових виробів в місті Яготині а саме:

  • території освітніх навчальних закладів, в тому числі дошкільних закладів, загальноосвітніх шкіл, вищих навчальних закладів, тощо та 50-ти метрова зона навколо них;
  • дитячі майданчики, місця для дитячого відпочинку, та прилегла до них 50-ти метрова територія;
  • зупинки громадського транспорту та 50-ти метрова зона навколо них;
  • ліфти, будинкові сходи та під’їзди багатоповерхових житлових будинків, гуртожитки;
  • територія культових споруд (храми, церкви, молитовні будинки) та 50-ти метрова зона навколо них;
  • заклади охорони здоров’я, заклади фізичної культури та спорту різних форм власності, закриті та відкриті спортивні споруди;
  • місця відпочинку населення, такі як парки, сквери, місця відпочинку біля води, літні майданчики, окрім спеціально облаштованих місць для куріння.

Якщо неповнолітньому не виповнилось 16 років, то за куріння у громадських місцях, відповідальність несуть його батьки за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме «невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей», що тягне за собою попередження або накладення штрафу від 50 до 100 н.м.д.г, на сьогодні це від 850 до 1700 гривень.

Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на вулицях, у закритих спортивних спорудах, у скверах, парках, у всіх видах громадського транспорту та в інших заборонених законом місцях або поява в громадських місцях у п'яному вигляді, що ображає людську гідність і громадську мораль, тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо неповнолітньому не виповнилось 16 років, то за розпивання ним спиртних напоїв у громадських місцях і появу в громадських місцях у п’яному вигляді, відповідальність несуть його батьки за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме «невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей», що тягне за собою попередження або накладення штрафу від 50 до 100 н.м.д.г, на сьогодні це від 850 до 1700 гривень.

Варто знати й те, що доведення неповнолітнього до стану алкогольного сп’яніння батьками неповнолітнього, особами, які їх замінюють, або іншими особами – тягне за собою накладення штрафу.

Шановні батьки! Вкотре наголошуємо вам: будьте пильні до своїх дітей, звертайте увагу на поведінку та контролюйте місця перебування підлітків!

За інформацією служби у справах дітей Яготинської міської ради, відділення поліції №2 Бориспільського РУП ГУ НП в Київськй області



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора