Пошук

Звіт про роботу відділу з питань праці та соціального захисту населення апарату Яготинської міської ради у 1-му кварталі 2021 року.

Дата: 02.04.2021 14:32
Кількість переглядів: 784

Одне з головних завдань удосконалення системи соціального захисту в умовах децентралізації – забезпечити кожній людині безперешкодний доступ до соціальної підтримки, адміністративних послуг соціального характеру за місцем свого проживання. Тепер саме у громаді приймаються заяви та документи для призначення соціальної допомоги.

З 01 січня 2021 року обов'язки прийому заяв та документів покладено на відділ з питань праці та соціального захисту населення апарату Яготинської міської ради.

Прийом заяв та документів від громадян на призначення соціальних допомог, житлових субсидій, пільг за місцем їх проживання та передачу їх в електронному вигляді до Яготинського відділу соціального захисту населення УСЗН Бориспільської РДА Київської області здійснюється з використанням Програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада», що суттєво спрощує і пришвидшує обмін та опрацювання інформації, забезпечує зручність для мешканців територіальної громад, особливо віддалених від органів соціального захисту населення.

Кожна друга родина Яготинської громади є користувачем послуг соціального характеру, за отриманням яких вона звертається до відділу.

Станом на 01.04.2021 року спеціалістами відділу прийнято 705 заяв з відповідним пакетам документів для пизначення всіх видів допомог та виплат, соціально незахищених верств населення, і видано 780 повідомлень про призначення (відмову) соціальних допомог.

Спеціалістами відділу розроблено Програму соціального захисту окремих категорій населення Яготинської міської територіальної громади, яку затверджено рішенням Яготинської міської ради від 25.02.2021 № 213-06-VIII і на яку передбачено фінансування на 2021 рік в розмірі 700 000,00 грн.

За перший квартал поточного року використано 22 000,00 грн., а саме:

  • допомога на поховання – 14 000,00 грн.;
  • одноразова матеріальна допомога на лікування – 8 000,00 грн.

18.03.2021 року відбулося засідання постійно діючої комісії з розгляду питань надання одноразової матеріальної допомоги малозабезпеченим верствам населення, які опинилися в складних життєвих обставинах, та учасникам АТО/ООС, на якому було прийнято рішення рекомендувати виконавчому комітету Яготинської міської ради надати матеріальну допомогу в розмірі 31 200,00 грн.

У березні 2021 року спеціалістами відділу розроблено Програму надання соціальних гарантій фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі на 2021-2022 роки Програма спрямована на соціальний захист населення, відтворення життєдіяльності, соціальної адаптації окремих осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги. На дану програму на 2021 рік передбачено фінансування в розмірі 500 000,00 грн.

Також розроблено Програму компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян (жителів Яготинської міської територіальної громади) на залізничному транспорті приміського сполучення на 2021-2022 роки, яка направлена на розв’язання проблем соціального захисту громадян (жителів Яготинської міської територіальної громади), які мають право пільгового проїзду згідно з діючим законодавством. На дану програму на 2021 рік передбачено фінансування в розмірі 500 000,00 грн.

Розпочато моніторинг стану виплати заробітної плати суб’єктами господарювання громади шляхом співпраці з центральними органами виконавчої влади та аналіз стану виплати заробітної плати в частині сплати ЄСВ підприємствами, установами та організаціями.

У звітному періоді проведено інвентаризації особових справ осіб, які перебувають на квартирному обліку а саме:

  • першочергова черга - 179;
  • позачергова черга з - 112;
  • загальна черга з - 500.

За інформацією відділу з питань праці та соціального захисту населення апарату Яготинської міської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора