Шановні яготинці! Не спалюйте суху траву та не користуйтеся відкритим вогнем у вітряну погоду!

Дата: 07.04.2021 11:44
Кількість переглядів: 404

Фото без описуНезважаючи на неодноразові прохання та застереження працівників Яготинського РС ГУ ДСНС України у Київській області, щодо недопущення пожеж у природних екосистемах на території Яготинської міської територіальної громади, переважно через необережне поводження з вогнем людей, продовжують виникати пожежі на відкритих територіях та в житловому секторі!!!

Громадяни, спалюючи рештки сухої трави на городах і присадибних ділянках, забувають про небезпеку, яку несе в собі неконтрольований вогонь.

Тільки встигла встановитися тепла погода, а горе-господарі починають спалювати суху минулорічну траву на пагорбах та присадибних ділянках. Так, 06 квітня о 11:00 до оперативно – диспетчерської служби м. Яготин надійшло повідомлення про загорання трав’яного настилу та очерету в с. Сотниківка по вул. Миру. На місце виклику направлено черговий караул 28 – ДПРЧ м. Яготин.

По прибуттю на місце виклику розвідкою було встановлено, що горить трав’яний настил та очерет орієнтовно на площі 0,16 га. Пожежу було локалізовано о 11:46 та повністю ліквідовано о 12:08. Внаслідок пожежі вогнем знищено трав’яний настил та очерет на площі 0,16 га. До гасіння пожежі залучалося 1 одиниця техніки та 4 чоловіки особового складу.

Того ж дня о 13:15 до оперативно – диспетчерської служби м. Яготин надійшло повідомлення про загорання трав’яного настилу та очерету в м. Яготин по вул. Трудових Резервів. На місце виклику направлено черговий караул 28 – ДПРЧ м. Яготин.

По прибуттю на місце виклику розвідкою було встановлено, що горить трав’яний настил та очерет орієнтовно на площі 1 га. Пожежу було локалізовано о 15:14 та повністю ліквідовано о 15:45. Внаслідок пожежі вогнем знищено трав’яний настил та очерет на площі 1 га.. До гасіння пожежі залучалося 2 одиниці техніки та 7 чоловік особового складу.

О 15:00 до оперативно – диспетчерської служби м. Яготин надійшло повідомлення про загорання трав’яного настилу та очерету в с. Черняхівка по вул. Крамаренка. На місце виклику направлено черговий караул 25 – ДПРЧ м. Березань.

По прибуттю на місце виклику розвідкою було встановлено, що горить трав’яний настил та очерет орієнтовно на площі 2 га. Пожежу було локалізовано о 16:40 та повністю ліквідовано о 16:50. Внаслідок пожежі вогнем знищено трав’яний настил та очерет на площі 2 га. До гасіння пожежі залучалося 1 одиниця техніки та 3 чоловіки особового складу.

О 18:45 до оперативно – диспетчерської служби м. Яготин надійшло повідомлення про загорання трав’яного настилу в с. Черняхівка по вул. Крамаренка. На місце виклику направлено черговий караул 28 – ДПРЧ м. Яготин.

По прибуттю на місце виклику розвідкою було встановлено, що горить трав’яний настил орієнтовно на площі 0,5 га. Пожежу було локалізовано о 19:47 та повністю ліквідовано о 20:02. Внаслідок пожежі вогнем знищено трав’яний настил на площі 0,5 га. До гасіння пожежі залучалося 1 одиниця техніки та 3 чоловіки особового складу.

О 20:27 до оперативно – диспетчерської служби м. Яготин надійшло повідомлення про загорання трав’яного настилу та очерету в с. Плужники. На місце виклику направлено черговий караул 28 – ДПРЧ м. Яготин.

По прибуттю на місце виклику розвідкою було встановлено, що горить трав’яний настил та очерет орієнтовно на площі 0,5 га. Пожежу було локалізовано о 20:27 та повністю ліквідовано о 21:48. Внаслідок пожежі вогнем знищено трав’яний настил та очерет на площі 0,5 га. До гасіння пожежі залучалося 1 одиниця техніки та 3 чоловіки особового складу.

Також о 21:04 до оперативно – диспетчерської служби м. Яготин надійшло повідомлення про загорання трав’яного настилу в м. Яготин по вул. Робітнича. На місце виклику направлено черговий караул 28 – ДПРЧ м. Яготин.

По прибуттю на місце виклику розвідкою було встановлено, що горить трав’яний настил орієнтовно на площі 0,12 га. Пожежу було локалізовано о 21:22 та повністю ліквідовано о 21:48. Внаслідок пожежі вогнем знищено трав’яний настил на площі 0,12 га. До гасіння пожежі залучалося 1 одиниця техніки та 3 чоловіки особового складу.

Причини пожеж встановлюються.

Тому вкотре звертаємося до Вас з проханням, щодо недопущення виникнення надзвичайних ситуацій в природніх екосистемах, не спалюйте суху траву та не користуйтеся відкритим вогнем у вітряну погоду!!!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора