Щотижнева апаратна нарада

Дата: 12.04.2021 16:29
Кількість переглядів: 493

Фото без опису12 квітня під головуванням міського голови Наталії Дзюби відбулася апаратна нарада з начальниками комунальних підприємств та керівниками структурних підрозділів Яготинської міської ради.

На порядку денному розглянуто ряд питань, а саме: дотримання заходів щодо безпечного поховання померлих від COVID -19; проведення двомісячника з благоустрою; стану виконання обмежувальних протиепідемічних заходів передбачених для найвищого рівня «червона» зона на території Яготинської міської територіальної громади;  роботу закладів торгівля під час обмежувальних протиепідемічних заходів на території громади; стану протипожежної безпеки у закладах освіти Яготинської міської територіальної громади.

Начальник СКП «Ритуал» Яготинської міської ради Микола Басанець повідомив, що при проведенні поховань осіб, які померли від COVID-19 працівники підприємства дотримуються всіх санітарних норм, що затверджені в Постанові Міністерства охорони здоров’я України №4 від 27.03.2021 року, а саме:

- підготовка тіла померлої особи до поховання виконується з використанням відповідних стандартних заходів безпеки та із застосуванням засобів індивідуального захисту, що дозволяють уникати ризику інфікування через контакт;

- до ритуальних обрядів допускаються не більше ніж 10 осіб;

- поховання тіла здійснюється  у щільно закритій труні;

- підприємством ведеться облік осіб, які були присутні під час поховання із зазначенням дати і часу перебування: прізвище, ім’я і по батькові, адреса місця проживання і контактний номер телефону.

Транспорт, на якому проводиться доставка тіла на кладовище осіб померлих від COVID-19 обробляється дезінфікуючими засобами.

Начальник відділу житлово-комунального господарства, транспорту та благоустрою Олег Горшков зазначив, що згідно розпорядження міського голови від 18.03.2021 № 26 з 01 квітня 2021 року по 31 травня 2021 року на території Яготинської міської територіальної громади оголошено двомісячник  благоустрою та щорічну акцію «За чисте довкілля». Відтак з метою контролю за проведенням заходів в рамках двомісячника працівниками відділу було проведено 3 об’їзди територіальної громади.

В результаті об’їздів 02-04.04.2021 було встановлено, що в старостинських округах Яготинської громади старостами організовано та  проводяться заходи з упорядкування територій загального користування в населених пунктах, за участю робітників з благоустрою старостинських округів, які активно проводять роботи з видалення чагарників в парках, скверах та інших об’єктах масового перебування і відпочинку людей, на греблях, на узбіччях доріг, проїзних дорогах. Особлива увага приділяється прибиранню стихійних сміттєзвалищ, вивозу обпиляного гілля.

Також проводяться роботи з упорядкування прилеглих до кладовищ територій, територій біля пам’ятників, братських могил та пам’ятних знаків, які розташовані в межах старостинських округів.

До робіт з благоустрою долучаються працівники сільських навчальних закладів та закладів культури, небайдужі громадяни. На звернення старост про надання допомоги, керівники базових товариств надають техніку та працівників.

За результатами об’їздів направлено лист на Департамент регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації щодо приведення автобусних зупинок, які розташовані на підпорядкованих дорогах до належного стану.

Працівники КП «Комунальник» впродовж двох тижнів, в рамках благоустрою територій м. Яготин проводили роботи з видалення та вивезення молодої порослі, чагарників, на прилеглій території до автомобільної дороги на вул. Київській. З 08 квітня розпочато роботи по видалення порослі по вул. Толбухіна. Згідно графіка проводиться вивіз великогабаритного сміття, гілля на території міста.

В рамках благоустрою працівниками КП «Яготинський ЖЕК» проводиться видалення аварійно-небезпечних дерев на прибудинкових територіях, а саме вул. Незалежності, 82-а та вул. Незалежності, 64.

Працівниками КП «Яготинський ВУ ВКГ» в рамках благоустрою проведено роботи по прибиранню власної території та територіях де розташовані КНС, водонапірні башти, насосні станції.

З метою здійснення контролю за виконанням обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для «червоного» рівня епідемічної небезпеки, передбаченого постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів  з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID -19» (зі змінами) та визначених протоколом Яготинської міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 02.04.2021 №9 за участі представників Яготинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області, сектору торгівля, підтримки підприємництва та реклами апарату міської ради,проведено моніторинг дотримання протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання всіх форм власності, що організовують роботу продовольчих ринків та виїзної торгівлі продуктами харчування посадковими матеріалами, саджанцями та комбікормами, а також закладів торгівлі, які здійснюють торгівлю товарами непромислової групи на території Яготинської територіальної громади.

Як зазначив, начальник Яготинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області Володимир Омельченко, за період з 05.04.2021 по 09.04.2021 посадовими особами Яготинського районного управління забезпечено здійснення моніторингу дотримання протиепідемічних заходів та посилення державного нагляду (контролю), а саме, перевірено 75 об’єктів господарювання, з них виявлені порушення у  27.

Основні порушення:

- працівники закладів обслуговують відвідувачів без вдягнутих ЗІЗ;

- відсутня розмежувальна 1,5м лінія для дотримання дистанції між покупцями;

- антисептик для відвідувачів невідповідної концентрації;

- відсутній контейнер для використаних ЗІЗ;

- не проводиться температурний скрінінг працівників закладів.

- не розміщено інформаційних матеріали щодо профілактики корона вірусної інфекції.

Начальник відділу освіти Яготинської міської ради Світлана Комаренко доповіла про виконані роботи по усуненню порушень протипожежної безпеки в закладах освіти, а саме:

  • виконано роботи по з'єднанню кабелів  за допомогою затискачів у Яготинському НВК «СЗОШ І-ІІІ ст. №3», ДНЗ №6 «Волошка», ДНЗ №5 «Берізка», ОЗОНЗ «Жоравський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ ( ясла-садок);
  • внесені зміни до проекту по встановленню пожежної сигналізації в ОЗОГЗ «Жоравський НВК «ЗОШ І- ІІІ ст. – ДНЗ ( ясла садок)» та виконані роботи по встановленню протипожежної сигналізації у підвальному приміщення ОЗОГЗ «Жоравський НВК «ЗОШ І- ІІІ ст. – ДНЗ ( ясла садок)». Наразі всі недоліки по даному закладі усунено.
  • виконані роботи по обробці дерев’яних елементів горищних покриттів вогнезахисною речовиною в Яготинській ЗОШ І- ІІІ ст. №1;
  • виконані роботи по обробці дерев’яних елементів горищних покриттів вогнезахисту, обладнані будівлі дитячого закладу системного протипожежного захисту в ДНЗ №6 «Волошка». Будівля закладу також обладнана захистом від прямих попадань блискавки тв. вторинних її проявів. Наразі всі недоліки по даному закладі усунено.

По завершенню наради міський голова надала ряд рекомендацій та доручень керівникам структурних підрозділів та звернула увагу на виконання повноваженнь, які покладені на них відповідно до чинного законодавства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора