УВАГА!!! Проводиться формування громадських інспекторів з охорони довкілля

Дата: 12.04.2021 19:04
Кількість переглядів: 952

Фото без описуУ Державній екологічній інспекції Столичного округу згідно з наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 27.02.2002 № 88 «Про затвердження Положення про громадських інспекторів з охорони довкілля» (із змінами), наказу Державної екологічної інспекції України від 08.11.2012 № 215 «Про затвердження Інструкції з організації оформлення посвідчень громадських інспекторів з охорони довкілля», з метою посилення державного нагляду (контролю) у галузі охорони навколишнього природного середовища, ефективної взаємодії природоохоронної діяльності, оперативного реагування та вирішення проблем виявлених порушень вимог природоохоронного законодавства, проходить набір громадських інспекторів.

Громадськими інспекторами можуть бути громадяни України, що досягли 18 років, мають досвід природоохоронної роботи та пройшли співбесіду в органах Держекоінспекції.

Громадянин, який бажає бути громадським інспектором, подає до відповідного органу Держекоінспекції письмову заяву та подання організації, що його рекомендує, або письмове клопотання державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища.

Громадські інспектори призначаються Головним державним інспектором України з охорони навколишнього природного середовища та головними державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища відповідних територій після проходження співбесіди відповідно з керівниками структурних підрозділів органу Держекоінспекції та виявлення претендентом знань з основ природоохоронного законодавства.

Громадський інспектор виконує обов’язки на громадських засадах, без увільнення від основного місця роботи і без додаткової оплати праці, має право за направленням органу Держекоінспекції, який призначив громадського інспектора, проводити рейди та перевірки і складати акти перевірок, протоколи про адміністративні правопорушення при виявленні порушень природоохоронного законодавства, приймати участь у проведені перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства.

Вимоги до претендентів

1. Претендент повинен мати:

- середню або вищу освіту (бакалавр, спеціаліст, магістр), яку він здобув в акредитованих навчальних закладах, або освіту, яка здобута в навчальному закладі іноземної держави, та довідку про визнання іноземного документа про освіту;

- досвід громадської чи іншої діяльності у сфері охорони довкілля або суміжних сферах не менше двох років.

2. Претендент має:

- опанувати основи екології та природоохоронного законодавства;

- підтвердити свій досвід шляхом проведення перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства, як кандидат-стажист, під керівництвом та наглядом державного інспектора протягом п’яти робочих днів.

Порядок подання та розгляду документів

Для допущення до співбесіди претендент подає органу Держекоінспекції (в одному примірнику) такі документи:

  • подання від громадської організації природоохоронного спрямування або державного інспектора за типовою формою;

  • картку погодження на виконання обов’язків громадського інспектора за встановленою формою згідно наказу Міністерства екології та природних ресурсів України від 27.02.2002 № 88 «Про затвердження Положення про громадських інспекторів з охорони довкілля»;

  • копію атестата чи диплома про освіту;

  • копію довідки про визнання іноземного документа про освіту, завірену в установленому порядку (за наявністю);

  • особисту картку громадського інспектора за типовою формою наведеною у додатку 2 до п. 3.1 Інструкції з оформлення посвідчень громадських інспекторів з охорони довкілля;

  • дві фотокартки розміром 3х4.

Бажаючим за більш детальною інформацією звертатись до Державної екологічної інспекції Столичного округу на електронну адресу: E-mail: stolica@dei.gov.ua та паперовому вигляді за адресою: 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35, каб. 212, або за телефонами (044) 221-05-21; (094) 821-05-21.

Або до сектору з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту, взаємодії з правоохоронними органами та запобігання корупції апарату Яготинської міської ради на електронну адресу E-mail: yago_tyr@ukr.net та паперовому вигляді за адресою: 07700, м. Яготин, вул. Незалежності,110, або за телефоном (04575) 5-65-43.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора