Організація роботи з безпеки життєдіяльності дітей в закладах дошкільної освіти

Дата: 23.04.2021 15:28
Кількість переглядів: 825

Фото без опису22 квітня 2021 року директором Яготинського центру професійного розвитку педагогічних працівників Яготинської міської ради О.Миненок проведено он-лайн засідання професійної спільноти вихователів закладів дошкільної освіти на тему: «Організація роботи з безпеки життєдіяльності дітей в закладах дошкільної освіти».

Презентаційний блок засідання розпочала О.Миненок, яка обґрунтувала тему та мету зібрання та наголосила про особливий зміст організації роботи щодо формувань знань у дітей дошкільного віку з безпеки життєдіяльності відповідно вимог Базового компоненту дошкільної освіти та методичних рекомендацій до Державного стандарту дошкільної освіти. Особливу увагу звернула Оксана Вікторівна на використання нетрадиційних методів і форм під час освітньої діяльності з дітьми молодшого дошкільного віку. З досвідом роботи обласного опорного закладу щодо засвоєння знань дітей з безпеки життєдіяльності учасників засідання ознайомила завідуюча ДНЗ №5 «Берізка» О.Рибинська.

Під час практичного блоку вихователі закладів дошкільної освіти переглянули презентацію інтегрованого заняття для дітей середньої групи «Цінуй життя – воно єдине» (вихователь Н.Заморока)  та для дітей старшої групи спортивної розваги «Відважні пожежники» (І.Туренко).

Також учасники засідання під час «круглого столу» обговорили проблему впровадження інноваційних технологій в освітній процес закладів дошкільної освіти. Вихователь ДНЗ№ 5 «Берізка» Н.Заморока поділилася досвідом роботи з колегами з теми: «Використання інтерактивного куба у роботі з формування у дітей навичок пожежної безпеки».

На завершення О.Миненок ознайомила педагогів з новими документами з питань дошкільної освіти, зробила прес-реліз новинок методичної літератури та підвела підсумки. В ході засідання учасниками засідання прийняті методичні рекомендації з даної проблеми.

За інформацією Яготинського центру професійного розвитку педагогічних працівників  Яготинської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора