Пошук

Біль і пам’ять Чорнобиля

Дата: 26.04.2021 18:06
Кількість переглядів: 461

26 квітня – 35-ті роковини Чорнобильської катастрофи, День національної жалоби. Страшні наслідки Чорнобильської трагедії: смерті, хвороби, безлюдна пустеля навколо станції. Про те, що сталось, не можна забувати. Пам’ять – це данина живих усім, хто загинув, рятуючи інших. Ця біда не минула безслідно, вона принесла світові багато трагедій і буде завжди об’єднувати всіх одним спогадом, однією печаллю, однією надією. Нехай ніколи не замовкають дзвони людської пам’яті, що не даватимуть забути про трагедію.

У рамках заходів, пов'язаних з аварією на Чорнобильській АЕС у закладах освіти проведені онлайн-години спілкування, уроки-пам’яті, поетичні години «Чорнобиль …Кровоточить квітень…», «Чорнобиль: біль Землі і душі», «І не забути синів землі, що відвели вогонь», які присвячені мужності пожежників, військових, героїзму простих громадян.

Учні закладів освіти стали учасниками онлайн фотовиставки, конкурсу дитячого малюнка, творчих робіт, презентації тематичних проектів, перегляду та обговорення документальних фільмів: «Вони бачили смерть в обличчя», «Аварія на ЧАЕС 1986, Чорнобиль, Прип'ять, ліквідація», «Чорнобиль – хроніка важких тижнів». 

У Яготинському НВК №2 для учнів 1 – 11 класів членами учнівського самоврядування організовано флешмоб «Білий лелека – птах сонця, миру, добра» (керівник І.Дустова). 

В Яготинській ЗОШ  №1, Яготинському НВК №2 проведено челенджі «Квітка відродження», «Посади дерево пам’яті» з наступним фотозвітом (керівники: О.Ткаленко, І.Дустова).

Класні керівники міських шкіл та Лемешівської ЗОШ  з учнями долучились до онлайн-екскурсії  «Зірка Полин»  в Національному музеї  «Чорнобиль» та взяли участь у хвилині мовчання «Свіча пам’яті».

Учениця 10 класу Анастасія Миколаєнко взяла участь в обласній краєзнавчій онлайн – конференції «Київщина – мій заповітний край» на тему «У пам’яті – стражденний Чорнобиль» (керівник  Л.Білаш).

Члени гуртка «Юний журналіст» (керівник: Ж.Миколаєнко) підготували та провели в Zoom виховні години з учнями  6, 7, 8-х класів на тему: «Чорнобиль… Весни обірване суцвіття».

У   Яготинському НВК № 3  учні 5-8 класів підготували плакати, проекти, лепбуки, настільні ігри, комікси  екологічної тематики. Вчителі біології, хімії, фізики провели  уроки з тем, що стосуються Чорнобильської катастрофи. На сторінках шкільного сайту розміщено інфомаційно-просвітницькі матеріали:

В закладах освіти оформлені виставки літератури «Дзвони Чорнобиля», «Загублений світ».

Ми не повинні забувати ні її причин, ні її наслідків! Саме тому щорічно в річницю катастрофи ми схиляємо голови у скорботі за непережившими, і в підтримку виживших у цій страшній трагедії.

За інформацією Яготинського центру професійного розвитку педагогічних працівників  Яготинської міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора