Рятувальники попереджають про збільшення кількості пожеж на відкритих територіях та у природних екосистемах

Дата: 06.05.2021 10:10
Кількість переглядів: 322

Фото без описуВ Україні триває сезон господарських робіт, який насамперед супроводжується боротьбою зі сміттям та залишками рослинності шляхом спалювання. Така діяльність, за яку, між іншим, передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність, призвела до того, що збільшилась кількість пожеж у природних екосистемах та на відкритих територіях. Особливо це питання стоїть гостро у період тривалих травневих вихідних.

Так, з початку 2021 року на території України вже сталося майже 80 лісових пожеж та понад 9 тисяч займань на відкритих ділянках місцевості: трави, сміття, чагарників тощо.

Саме тому рятувальники посилюють превентивну роботу та разом із іншими службами вирушають у рейди населеними пунктами України.

ДСНС нагадує: категорично забороняється спалювати сміття, розводити багаття поблизу лісових насаджень, сухої рослинності та залишати недопалки чи сірники на трав’янистій підстилці.

Необхідно пам'ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й, в першу чергу, вашому життю та здоров'ю!

Довідково

За інформацією, Українського гідрометеорологічного центру 6-7 травня у більшості районів центральних, північних, східних, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької, Одеської та Миколаївської областей надзвичайний рівень пожежної небезпеки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора