Солдата подвиг житиме віки

Дата: 07.05.2021 15:05
Кількість переглядів: 549

Фото без описуЩороку, на початку травня ми згадуємо тих, чиє життя забрала Друга світова війна, низько вклоняємося та вшановуємо ветеранів і дітей війни, які на своїх плечах винесли тягар того часу, а у повоєнні роки підняли нашу країну з руїн.

Напередодні відзначення Дня пам’яті та примирення в Україні та 76-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні заступник міського голови Сергій Овчаренко привітав ветеранів Яготинської міської територіальної громади.

Сергій Олександрович подякував кожному за відвагу, мужність, жертовність в ім’я свого народу, за патріотизм і незламну волю до перемоги і побажав їм міцного здоров’я, бадьорості духу, родинного тепла та довголіття. В подарунок сивочолі ветерани отримали квіти та цінні подарунки від міського голови Наталії Дзюби.

«Найдорожче, що Ви принесли людям - це мир! І наш святий синівський обов'язок зберегти завойований тяжкої ціною спокій!», - зауважив Сергій Олександрович.

День Перемоги був, є і буде великим святом для всіх нині живих.  І хоч історія любить повторюватися, особливо якщо не вивчені її уроки. Адже, не дослідивши власних трагедій і поразок, та, особливо, їхніх причин, не можна виключити їхнього повторення. Як людина без пам’яті є цілком безпорадною, так і народ без історичної пам’яті є приреченим на повторення помилок.

Минають роки, відлітаючи у вічність... Все далі і далі відходять від нас грізні та важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто ціною власного життя захистив нашу країну від нацистських загарбників. «Ніхто не забутий, ніщо не забуте!» - ці слова звернені до ветеранів, які не лише вистояли, підняли з руїн і попелу рідну землю, але й підняли її своєю героїчною працею. У вдячній пам'яті людей вічно будуть жити подвиги бійців, командирів, партизан - безсмертні справи покоління переможців!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора