Пошук

УВАГА! ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНИЙ ПЕРІОД

Дата: 13.05.2021 16:55
Кількість переглядів: 397

Фото без описуШановні громадяни!

Навесні, влітку всім нам дуже подобається відпочивати на природі і, особливо, в парках, скверах, в лісових насадженнях. Хочеться щоб куточок природи, який ми обираємо для відпочинку, був мальовничим, незасміченим, взагалі незайманим.

Але слід знати, що після танення снігу розпочинається період, коли різко зростає небезпека виникнення пожеж, він і називається пожежонебезпечним. І триває цей період до жовтня місяця включно.

Пожежі були і є найбільшим лихом для зелених насаджень. За лічені хвилини вони можуть знищити або пошкодити лісові насадження, що вирощувалися десятиріччями. Вогонь зводить на нівець працю цілих поколінь людей. При цьому пошкоджуються не тільки дерева, кущі, трав’яниста рослинність, а гинуть також дикі тварини, птахи, комахи; вогонь знищує споруди, може перекинутись на житлові будинки, що знаходяться поряд з зеленими насадженнями. На пожежах можуть загинути й люди…

На жаль, сумна загальнодержавна статистика показує, що незважаючи на роз’яснювальну роботу серед населення, на початку пожежонебезпечного періоду, в природних екосистемах виникає найбільша кількість пожеж (до 70 % всіх випадків), як за кількістю, так і за пройденою вогнем площею.

Основною причиною виникнення пожеж є порушення громадянами елементарних правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі та випалювання сухої трав’яної рослинності на сільгоспугіддях, пустирях, вздовж доріг. Весняні вітри роздмухують вогонь і розповсюджують його у прилеглі зелені насадження, чим створюють реальну загрозу їх знищення. Зростання відвідування зелених насаджень населенням під час тривалої посухи також значно збільшує кількість пожеж. Бавитись з вогнем на природі це насамперед шкодити самому собі, адже за це передбачена не тільки адміністративна, а у певних випадках й кримінальна відповідальність.

Закликаємо, перш за все, учителів – розкажіть своїм учням, батьків – розкажіть своїм дітям, керівників підприємств, установ, організацій – розкажіть своїм працівникам, усіх свідомих людей – запам’ятайте – під час пожежежонебезпечного періоду, дотримуйтесь елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

Категорично забороняється:

  • створювати смітники та спалювати відходи;
  • розводити багаття у невстановлених місцях в парках, скверах, лісах та лісопосадках;
  • палити, кидати в парках, скверах, лісі та лісопосадках непогашені сірники та недопалки;
  • залишати в парках, скверах, лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;
  • спалювати стерню та рослинні залишки на сільськогосподарських угіддях;
  • дозволяти дітям бавитися із сірниками та запальничками.

Шановні громадяни! Якщо ви помітили прояви вогню в парках, скверах, лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Тільки спільними зусиллями ми зможемо зберегти природу від вогню!

Сектор з питань НС, ЦЗ, взаємодії

з правоохоронними органами та

запобігання корупції апарату

Яготинської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора