Президентом України підписано Закон про основні засади молодіжної політики

Дата: 21.05.2021 09:21
Кількість переглядів: 406

Фото без описуПрезидент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про основні засади молодіжної політики» № 1414-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 27 квітня 2021 року.

Закон імплементує в українське законодавство більшість положень Європейської хартії про участь молоді в суспільному житті на місцевому та регіональному рівні.

Документ визначає, основні поняття, мету, завдання, принципи та пріоритети молодіжної політики в Україні; гарантії та механізми участі молоді у її формуванні та реалізації; особливості організаційних і правових засад утворення та діяльності молодіжних та дитячих громадських обєднань; запроваджує дієві механізми залучення молоді до процесу вироблення й ухвалення рішень. На національному рівні – через Національну раду з питань молоді при Кабінеті Міністрів України, на місцевому – через молодіжні ради та радників з питань молоді.

Закон також урегульовує питання діяльності Українського молодіжного фонду. Згідно з документом, фонд є бюджетною установою, що виконує спеціальні функції щодо сприяння реалізації завдань молодіжної політики. Його діяльність спрямовує та координує Міністерство молоді та спорту України. Політика прозорості діяльності фонду забезпечуватиметься збалансованою структурою органів управління та відкритим процесом їхнього формування.

Ухвалення закону надає молодим громадянам, молодіжним та дитячим громадським об’єднанням широкий спектр інструментів для повноцінної партнерської участі у формуванні та реалізації молодіжної політики, створює законодавчі підстави для діяльності розгалуженої мережі молодіжних центрів, забезпечує вдосконалення підтримки проєктної діяльності суб’єктів молодіжної роботи, інституційної підтримки молодіжних та дитячих громадських об’єднань, розвитку української молоді через створення Українського молодіжного фонду.

Оновлення молодіжного законодавства допоможе створити реальні можливості для кожної молодої людини жити та працювати в Україні. 

Інформує сектор молоді та спорту апарату Яготинської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора