Засідання сесії Яготинської міської ради VIII скликання

Дата: 27.05.2021 16:48
Кількість переглядів: 1132

Фото без опису27 травня відбулось засідання позачергової 9 сесії Яготинської міської ради під головуванням міського голови Наталії Дзюби.

У сесії взяли участь: депутат Яготинської міської ради VI, VII скликань С.Галас, керівний склад апарату та виконавчих органів Яготинської міської ради, керівники комунальних підприємств Яготинської міської ради, представники підприємств, громадських організацій, засобів масової інформації та жителі Яготинської міської територіальної громади.

На початку засідання народні обранці затвердили звіт про виконання бюджету Яготинської міської територіальної громади за перший квартал 2021 року по доходах в сумі 74 604 031 гривні та по видатках в сумі 78 119 513,18 гривень.

Начальник фінансового відділу Яготинської міської ради Валентина Пантелусь зазначила, що до загального фонду бюджету громади за перший квартал 2021 року надійшло 50 494 943 грн. при запланованому обсязі 45 588 192 грн. План доходів виконано на 110%, додатково одержано 4 906 751 грн. Серед основних бюджетоформуючих надходжень додатково до плану одержано кошти від податку на доходи фізичних осіб; акцизного податку; плати за землю; єдиного податку.

Основними джерелами надходжень є податок на доходи фізичних осіб, що становить 61% загального обсягу доходів; єдиний податок - 15%; плата за землю – 14%; акцизний податок - 8%. Решту 2% складають: плата за нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, податок на прибуток підприємств, адміністративні збори, рентна плата, адміністративні штрафи.

Слід зазначити, що видатки бюджету проводились відповідно до кошторисних призначень, затверджених рішеннями міської ради. За структурою видатків найбільшу питому вагу складають видатки на:

  • освіту, які становлять - 60%;
  • охорону здоров’я – 9%;
  • відділ культури і туризму – 6%;
  • соціальний захист населення – 4%;
  • видатки на фізичну культуру і спорт – 1%; 
  • фінансування виконання Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства – 9%;
  • видатки на орган управління - 7,6%;
  • виплата компенсаційних виплат посадовим особам по закінченню терміну повноважень та розрахункових виплат звільненим працівникам - 1,5%;
  • видатки фінансового відділу - 0,5%;
  • видатки служби в справах дітей та сім’Ї - 0,2%;
  • видатки по Програмі відзначення святкових  заходів - 0,1%;
  • видатки на утримання трудового архіву - 0,1%;
  • перераховано державному бюджету реверсну дотацію - 1%.

«Заборгованості по захищених статтях, розрахунках з підрядниками, постачальниками немає», - зауважила Валентина Михайлівна.

Надалі депутати направили вільні залишки загального фонду бюджету Яготинської міської територіальної громади на видатки бюджету по освіті, а також внесли зміни до рішення Яготинської міської ради від 24.12.2020 №60-03-VIIІ «Про бюджет Яготинської міської територіальної громади на 2021 рік».

Враховуючи непридатність та недоцільність подальшого використання майна, після проведеної інвентаризації були прийняті рішення про списання матеріальних цінностей з балансу установ відділу культури та туризму; відділу освіти (Яготинський НВК № 3 та ЗДО №1 «Зіронька»), а також про передачу матеріальних цінностей з балансу відділу освіти (Яготинський НВК № 3) на баланс відділу культури та туризму.

Також, надали Комунальному підприємству «Яготинське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» дозвіл на списання основних засобів (Трактор ЮМЗ-6, Плуг ПА-3,35), що перебувають на балансі КП «Яготинське ВУ ВКГ», у зв’язку зі зношеністю та неможливістю ремонту. Слід відзначити, що кошти від реалізації металобрухту в результаті списання майна будуть направлені на покриття витрат, пов’язаних зі списанням, на ремонт, модернізацію чи придбання нових основних (фондів) засобів та малоцінного інвентарю.

Під час засідання депутати внесли зміни до структури та загальної чисельності працівників апарату та виконавчих органів Яготинської міської ради, комунальних підприємств «Яготинська центральна аптека № 20» та «Кирильське», а також затвердили Положення про відділи апарату Яготинської міської ради з питань землекористування; соціально-економічного розвитку, інвестицій та комунальної власності.

Надалі депутати погодили призначення директора Яготинського міського будинку культури Костину Володимира Вікторовича, як такого, що є переможцем конкурсу на заміщення вакантної посади.

В ході голосування народні обранці створили комісію Яготинської міської ради восьмого скликання з питань обстеження та визначення першочерговості проведення ремонтних робіт дорожнього покриття вулиць комунальної власності та контролю за станом їх виконання та внесли зміни до рішення Яготинської міської ради від 26.11.2020 № 06-01-VIIІ «Про постійні комісії Яготинської міської ради» в частині подальшого впровадження принципів державної регуляторної політики міською радою та її виконавчими органами, забезпечення відкритості та прозорості регуляторної діяльності, запровадження нових форматів взаємодії влади, бізнесу і громадськості.

Не оминули увагою і питання освіти, і з метою забезпечення рівного доступу громадян до якісної освіти, підвищення ефективності заходів щодо розвитку освітньої галузі з 01 липня 2021 року на території Яготинської міської територіальної громади будуть створені:

  • Опорний заклад освіти Яготинський НВК «СШ – ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3» Яготинської міської ради;
  • філія «Двірківщинський НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів – ДНЗ (ясла-садок)» Опорного закладу освіти Яготинського НВК «СШ – ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3» Яготинської міської ради;
  • філія «Сотниківський НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів - ДНЗ (ясла-садок)» Опорного закладу освіти Яготинського НВК «СШ – ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3» Яготинської міської ради;
  • Супоївська гімназія Яготинської міської ради.

На сесії керівники комунальних підприємств міської ради «Комунальник»«Яготинська ЖЕК»«Яготинське ВУ ВКГ»«Міськсвітло»«Ритуал»«Яготинтепломережа»«Яготинська центральна міська лікарня»«Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги»«Яготинська центральна аптека № 20» прозвітували про роботу за І квартал 2021 року, а також директор КПТМ "Яготинтепломережа" О.Форостяний інформував присутніх про фінансово-господарську діяльність підприємства.

Слід зауважити, що відповідно до порядку денного засідання позачергової 9 сесії депутати розглянули і питання щодо звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України стосовно скасування нововведень в оформленні та призначенні населенню житлових субсидій. Зокрема, в ході його обговорення, заступник міського голови Олена Федина акцентувала увагу присутніх, що Кабінет Міністрів України вже вніс зміни до порядку призначення житлових субсидій. Відповідна постанова від 19 травня 2021 року вже оприлюднена на "Урядовому порталі". Так, згідно з текстом постанови, розгляд питань про призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років, буде проводитися без звернень громадян, окрім домогосподарств, яким житлова субсидія надавалась у грошовій безготівковій формі, або була призначена за фактичним місцем проживання осіб, або була призначена без урахування окремих осіб із зареєстрованих у житловому приміщенні, що не проживають за місцем реєстрації.

Крім того, заяви про призначення і надання житлової субсидії та декларації про доходи та витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, представлені за формами, затвердженими наказом Міністерства соціальної політики 2 травня 2018 року, залишаються дійсними.

«Отримувачі житлових субсидій, які отримували впродовж опалювального сезону 2020/2021 року отримують субсидію автоматично, крім тих осіб, які не зареєстровані за місцем проживання, але отримували житлову субсидію. Також, крім тих осіб, які подавали відомості про склад сім’ї, згідно Актів обстеження житлових умов депутатами», - наголосив перший заступник міського голови Олександр Кудрявський.

За результатами голосувань дане рішення було відхилено.

Особливу увагу приділили розгляду питань у сфері землекористування та земельних відносин. Присутні брали активну участь в обговоренні, висловлюючи власну думку, а також розглядали депутатські запити, які були відхилені.

Впродовж  чотирьох годин  народні обранці розглянули понад 240 питань Яготинської міської територіальної громади, прийняли відповідні рішення, які будуть опубліковані на сайті Яготинської міської ради у встановлений законодавством строк.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора